Στα Ιεροσόλυμα ο Τσίπρας - Τα ενεργειακά στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα Ιεροσόλυμα ο Τσίπρας - Τα ενεργειακά στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής
Στη Σύνοδο Κορυφής στα Ιεροσόλυμα, με τη συμμετοχή των ηγετών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, θα συμμετάσχει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Tις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα συζητήσουν οι Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Αναστασιάδης, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Μάικ Πομπέο, καθώς και τη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, ασφάλειας και άμυνας, οικονομίας και μετανάστευσης.

Ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας θα σημειώσει ότι η ασφαλής μεταφορά ενεργειακών πόρων προς την Ε.Ε., μέσω του πολλαπλασιασμού πηγών και διόδων, αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας. Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα ανακοινωθεί η υπογραφή, εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος, της διακυβερνητικής συμφωνίας για την προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου East – Med.

Κυβερνητικές πηγές: Ενισχυμένος ο ρόλος των τριών χωρών στην ασφάλεια και τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Όπως υπογραμμίζουν πηγές της κυβέρνησης, η συνάντηση αυτή αναδεικνύει την υποστήριξη των ΗΠΑ στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και σηματοδοτεί τον ενισχυμένο ρόλο των τριών χωρών στην ασφάλεια και τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Σημειώνεται ότι κατά την συνάντηση καθιέρωσης Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ τον περασμένο Δεκέμβριο είχε συζητηθεί η συνεργασία του τριμερούς αυτού σχήματος με τις ΗΠΑ.

Συζητήσεις για συνεργασία στον ενεργειακό τομέα

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, ασφάλειας και άμυνας, οικονομίας και μετανάστευσης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα έχουν οι συζητήσεις για συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, υπό το φως των σημαντικών αλλαγών στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής, μετά και από την ανακάλυψη κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider