Tην προσπάθεια διεύρυνσης ενόψει ευρωεκλογών συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tην προσπάθεια διεύρυνσης ενόψει ευρωεκλογών συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας
Το πρωθυπουργικό περιβάλλον διαμηνύει ότι η προσπάθεια για κεντροαριστερή διεύρυνση θα συνεχιστεί και θα αποτυπωθεί με όλους τους τρόπους το επόμενο διάστημα.

Δεν δείχνει να κάμπτεται το Μέγαρο Μαξίμου από την εσωτερική μουρμούρα που προκάλεσε η ένταξη στην κυβέρνηση δύο πασοκογενών υπουργών.

Αντιθέτως, σε όλους τους τόνους το πρωθυπουργικό περιβάλλον διαμηνύει ότι η προσπάθεια για κεντροαριστερή διεύρυνση θα συνεχιστεί και θα αποτυπωθεί με όλους τους τρόπους το επόμενο διάστημα, για να κορυφωθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος παρακάμπτοντας τις ενστάσεις τμήματος των 53 για την συμμετοχή των Θάνου Μωραϊτη και Άγγελου Τόλκα είπε ότι η συγκρότηση μίας νέας προοδευτικής συμμαχίας αποτελεί την στρατηγική και πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε πως το ευρωψηφοδέλτιο θα αποτυπώνει ακριβώς την ανάγκη να υπάρξει μία ευρύτερη πολιτική συμμαχίας της αριστεράς με τον σοσιαλιστικό χώρο και με τον χώρο της κοινωνικής προόδου, ώστε να αντιμετωπιστεί το κύμα ανόδου της δεξιάς-ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Ομοίως, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας στις αιτιάσεις περί πασοκοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως αυτοί που τα λένε όλα αυτά αντιστρατεύονται και αντιπολιτεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να τον προβοκάρουν δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πορεία πασοκοποίησης.

Ως εκ τούτου παρά τις εσωτερικές φωνές μετά την σημερινή ορκωμοσία των νέων υπουργών στο Προεδρικό, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναλάβει και νέες πρωτοβουλίες για την δημιουργία ενός νέου αριστερού και προοδευτικού μετώπου απέναντι στις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και τις δυνάμεις της ακροδεξιάς. Στον ΣΥΡΙΖΑ στο μεταξύ οι 53 που φιλοξένησαν άρθρο προβληματισμού για την ενσωμάτωση των δύο πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, εμφανίζονται να ζητούν έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος για να συζητηθεί το θέμα της κεντροαριστερής διεύρυνσης. Η αντίδραση του Παναγιώτη Κουρουμπλή επικεντρωμένη στο πρόσωπο του Θάνου Μωραϊτη οφείλεται σύμφωνα με πηγές πρωτίστως σε προσωπικές διαφορές που σχετίζονται με την εκλογή αμφοτέρων στην Αιτωλοακαρνανία.

Έως το τέλος του μήνα σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί στην δημοσιότητα και κείμενο με υπογραφές προσωπικοτήτων της κεντροαριστεράς που υποστηρίζουν την αναγκαιότητα για την συγκρότηση ενός ισχυρού προοδευτικού μετώπου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider