Κατατέθηκε στη Βουλή το επίσημο κείμενο του Συντάγματος της πΓΔΜ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατατέθηκε στη Βουλή το επίσημο κείμενο του Συντάγματος της πΓΔΜ

Μετά τα «πυρά» της αντιπολίτευσης και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, που υποστήριξε πως οι βουλευτές καλούνται να κυρώσουν μια Συμφωνία που δεν γνωρίζουν, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε στην Ολομέλεια «το επίσημο κείμενο του Συντάγματος της πΓΔΜ που μας περιήλθε με Ρηματική Διακοίνωση» και που όπως σημείωσε ο ίδιος «είναι ταυτόσημο με το κείμενο που κατέθεσα χθες στην Επιτροπή».

Παράλληλα χαρακτήρισε «απολύτως ανακριβή και σκόπιμα παραπλανητική την ανακοίνωση της ΝΔ περί παραβίασης της Συμφωνία των Πρεσπών σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος επισήμανε αντίθετα πως «η γειτονική χώρα βεβαιώνει με δεσμευτικό κατά το Διεθνές Δίκαιο για αυτήν τρόπο, ότι ολοκλήρωσε όλες τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες από τη Συμφωνία των Πρεσπών, την κύρωση δηλαδή της Συμφωνίας και την Αναθεώρηση, σύμφωνα με το Σύνταγμά της».

Ο αναπληρωτής υπουργός, εξήγησε ότι «κατά τη συνταγματική πρακτική της χώρας, όλες οι αναθεωρήσεις του Συντάγματος παρατίθενται στο τέλος του αρχικού ιστορικού κειμένου και δεν ενσωματώνονται/κωδικοποιούνται σε αυτό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider