Διαλύθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαλύθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού
Μετά την αποχώρηση του Γιώργου Αμυρά και του Γρηγόρη Ψαριανού. 

Διαλύθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού μετά την αποχώρηση του Γιώργου Αμυρά και του Γρηγόρη Ψαριανού.

Πλέον το Ποτάμι παράμεινε με τρεις βουλευτές και κατά συνέπεια δεν υφίσταται κόμμα και ο Σταύρος Θεοδωράκης χάνει τα προνόμια του πολιτικού αρχηγού.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Αμυρά, πλέον στο Ποτάμι παραμένουν οι: Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς.

Το Ποτάμι... στέρεψε καθώς χρειάζονται πέντε βουλευτές προκειμένου ο κ. Θεοδωράκης να θεωρείται πολιτικός αρχηγός και ουσιαστικά διαλύθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο κ. Θεοδωράκης μένει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα και πλέον δεν θα δικαιούται να τοποθετείται στη Βουλή ως πολιτικός αρχηγός αλλά μόνο ως βουλευτής.

Το κόμμα δεν θα έχει δικαίωμα να ορίζει εισηγητή στα νομοσχέδια και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας. Επίσης, το Ποτάμι δεν θα δικαιούται να διαθέτει γραφεία στη Βουλή με τους μετακλητούς υπαλλήλους οι οποίοι υπηρετούν σήμερα στην ΚΟ να πρέπει να απολυθούν.

Την τελική λύση θα δώσει η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής. Κι αυτό γιατί ενώ στο άρθρο 6 του Κανονισμού ορίζεται σαφώς ότι οι θέσεις των Αντιπροέδρων της Βουλής κατανέμονται στις κοινοβουλευτικές ομάδες, στο άρθρο 9 ορίζεται ότι αν κάποιος εκλεγεί σε θέση Αντιπροέδρου η θητεία του διαρκεί μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου, δηλαδή μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Επίσης ο Σπύρος Λυκούδης υπέβαλλε την παραίτησή του από αντιπρόεδρος της Βουλής. Ο κ. Λυκούδης υπέβαλλε την παραίτησή του στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η αποχώρηση Αμυρά

Την ανεξαρτητοποίηση του από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Αμυράς.

Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής τονίζει ότι δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά όταν «τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα».

Ο βουλευτής ευχαριστεί τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και «όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».

Ο κ. Αμυράς είχε εδώ και ημέρες αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το κόμμα, καθώς αντιτίθεται στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τέλος και ο Ψαριανός

Ο Γρηγόρης Ψαριανός με μια ανάρτησή του στο facebook ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το Ποτάμι.

«Λοιπόν Φίλοι μου,

σας ευχαριστούμε όλους και προσωπικώς έναν-ένα για την στήριξη και την συμπόρευσή σας

με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ,

το οποίο από σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Δυστυχώς, με αλλεπάλληλα δικά μας λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και έλπιζαν σε μάς.

Μακάρι για όλους τα πράγματα να γίνουν καλύτερα

Η χώρα μας περνάει την δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη περίοδο εδώ και πολλές δεκαετίες και οι τύχες της βρίσκονται στα χέρια της χειρότερης κυβέρνησης από τα χρόνια της χουντας.

Εύχομαι σε όλους μας καλή συνέχεια και καλύτερες επιλογές εις το εξής.

Γρ.Ψαριανός

βουλευτής β' Αθήνας

με Το Ποταμι

Ανεξάρτητος από σήμερα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider