Επισπεύδεται η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επισπεύδεται η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Ραγδαίες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα, καθώς η κυβέρνηση φαίνεται πως επισπεύδει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, για αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Συμφωνία θα έλθει στη Βουλή προς κύρωση την Πέμπτη ή την Παρασκευή, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει φτάσει στο υπουργείο Εξωτερικών η ρηματική διακοίνωση με την οποία τα Σκόπια θα ενημερώνουν επισήμως ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκ μέρους τους.

Στην περίπτωση που η ενημέρωση από πλευράς της πΓΔΜ φτάσει εγκαίρως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Συμφωνία θα εισαχθεί στις Επιτροπής της Βουλής την Πέμπτη. Στόχος είναι η κύρωσή της να έχει ολοκληρωθεί το Σάββατο, πριν από το προγραμματισμένο για την Κυριακή συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας.

Αργότερα, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η συμφωνία να κατατεθεί αυτή τη βδομάδα στη Βουλή και να περάσει μάλιστα και από την αρμόδια επιτροπή, χαρακτήρισε όμως πρακτικά απίθανο το ενδεχόμενο ψήφισης της συμφωνίας στην Ολομέλεια αυτήν εβδομάδα.

«Δεν υπάρχει κανένας άγχος», πρόσθεσε απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί fast-track διαδικασιών, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει συνταγματικό πρόβλημα εάν η συμφωνία να λάβει κάτω από 151 ψήφους.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως πρέπει να έχει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών προκειμένου να μην τεθεί ζήτημα περιορισμένης ισχύος ως προς «την ερμηνεία που θα μπορούσε η αντιπολίτευση να δώσει επί του ζητήματος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider