Βούτσης: Είναι καλό να περάσει με σαφή πλειοψηφία η Συμφωνία των Πρεσπών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βούτσης: Είναι καλό να περάσει με σαφή πλειοψηφία η Συμφωνία των Πρεσπών
Xαρακτήρισε πρακτικά απίθανο το ενδεχόμενο ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια αυτή την εβδομάδα.

«Η συμφωνία των Πρεσπών, παρότι δεν είναι υποχρέωση εκ του Συντάγματος, θα πρέπει να περάσει με 151 ψήφους για να είναι ισχυρή, τόσο προς το εσωτερικό της χώρας, όσο και προς τους διεθνείς οργανισμούς», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Στην περίπτωση που δεν υπερψηφιστεί από 151 βουλευτές κανείς από τους διεθνείς οργανισμούς δεν πρόκειται να θέσει θέμα μη ισχύος, αλλά καλό είναι για τη χώρα και τη Βουλή να υπάρχει σαφής πλειοψηφία και νομίζω πως θα υπάρξει, γιατί είναι μια ισχυρή ιστορική συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, χαρακτήρισε πρακτικά απίθανο το ενδεχόμενο ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια αυτή την εβδομάδα, αλλά δεν απέκλεισε να κατατεθεί και μάλιστα να περάσει και από την αρμόδια επιτροπή μέχρι το Σαββατοκύριακο, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα ότι η κυβέρνηση επισπεύδει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, για αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης.

«Δεν υπάρχει κανένας άγχος», πρόσθεσε απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί fast-track διαδικασιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider