Στην Αθήνα οι επικεφαλής των Fairfax, Paulson και WL Ross

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Αθήνα οι επικεφαλής των Fairfax, Paulson και WL Ross

Σειρά επαφών στην Αθήνα με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών και με στελέχη της κυβέρνησης θα έχουν σήμερα και αύριο οι μεγαλοεπενδυτές Πρεμ Γουάτσα και Τζον Πόλσον. Στην Αθήνα θα βρεθεί και ο στενός συνεργάτης του Γουίλμπουρ Ρος, Στίβεν Τζόνσον ο οποίος θα μετέχει στις σχετικές συζητήσεις.

Η Fairfax του Πρεμ Γουάτσα, διαθέτει συμμετοχή στην Eurobank, στην Grivalia, στην Praktiker Ελλάδος και στη Μυτιληναίος και έχει δρομολογήσει την εξαγορά της Eurolife. Η WL Ross & Co, η επενδυτική εταιρεία του Γουίλμπουρ Ρος είναι μέτοχος της Eurobank, ενώ η Paulson & Co, το fund του Τζον Πόλσον διαθέτει συμμετοχές σε Πειραιώς, Alpha Bank και ΕΥΔΑΠ.

Κατά τραπεζικές πληροφορίες μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν οι κ.κ. Γουάτσα, Ρος και Πόλσον για τη διαδικασία διαχείρισης και πώλησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων που διαθέτουν οι τράπεζες στα χαρτοφυλάκια τους, με πληροφορίες να αναφέρουν πως οι μεγαλοεπενδυτές επιθυμούν να έχουν λόγο στο που θα κατευθυνθούν τα σχετικά δάνεια.

Ο επικεφαλής της Fairfax θα έχει μαζί με τον Στίβεν Τζόνσον συνάντηση την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο Τζον Πόλσον είχε προ ημερών εκφράσει την έντονη αντίδραση του για το γεγονός της απομάκρυνσης του Άνθιμου Θωμόπουλου από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ εμφανίζεται ενοχλημένος και από την κυβερνητική απόφαση για την επένδυση των ταμειακών διαθεσίμων της ΕΥΔΑΠ στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider