ΝΔ: Οδυνηρές οι επιπτώσεις της ανακεφαλαιοποίησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΝΔ: Οδυνηρές οι επιπτώσεις της ανακεφαλαιοποίησης

Σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των ανακεφαλαιοποιήσεων εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για οδυνηρές επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα.

Τον Ιανουάριο 2015, οι ελληνικές τράπεζες ήταν πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες, επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ανικανότητα της κυβέρνησης, όμως, κατέστησε αναπόφευκτη μία νέα κεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικράτησαν στην οικονομία το 2015. Το αποκορύφωμα ήταν τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα και η επιβολή των capital controls, αναφέρει.

Τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι τα εξής, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία:

- προσθέτει κόστος στους φορολογούμενους,

- συρρικνώνει δραματικά την Ελληνική ιδιωτική και δημόσια συμμετοχή,

- απαξιώνει τις προηγούμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου,

- εκμηδενίζει την αξία του χαρτοφυλακίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

- τροποποιεί τα ήδη εγκεκριμένα σχέδια αναδιάρθρωσης των πιστωτικών ιδρυμάτων, με αποτέλεσμα την απώλεια αξιόλογων περιουσιακών στοιχείων, όπως είναι στην περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας η πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην Finansbank.

«Όλα αυτά, απαξιώνουν την περιουσία των μικρομετόχων, οδηγούν σε απώλεια δισεκατομμυρίων ευρώ για τους Έλληνες φορολογούμενους και προκαλούν τον αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος» καταλήγει η Ν.Δ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider