Πτώση 4,5% σημείωσε η παραγωγή ασφαλίστρων στο εννεάμηνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση 4,5% σημείωσε η παραγωγή ασφαλίστρων στο εννεάμηνο
H συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στην ελληνική αγορά, στο εννεάμηνο του 2020 διαμορφώθηκε στα 2,87 δισ. ευρώ.

Μείωση 4,5% στην παραγωγή ασφαλίστρων στο εννεάμηνο, σε σχέση με πέρυσι, προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας για την παραγωγή ασφαλίστρων Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2020.

Την έρευνα δημοσιοποίησε σήμερα η Ένωση Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και φαίνεται ότι η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στην ελληνική αγορά, στο εννεάμηνο του 2020 διαμορφώθηκε στα 2,87 δισ. ευρώ, με τις ασφαλίσεις Ζωής να καταγράφουν πτώση 9,6% και να διαμορφώνονται στα 1,31 δισ. ευρώ ενώ οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών εμφάνισαν οριακή άνοδο 0,2% και διαμορφώθηκαν στα 1,55 δισ. ευρώ.

Στις ασφαλίσεις Ζωής, όπου περιλαμβάνονται και τα ισόβια προγράμματα υγείας καθώς και αυτά που συνδέονται με επενδύσεις, η παραγωγή μειώθηκε κατά 16,8%, ενώ στις γενικές ο κλάδος ασθενειών κατέγραψε αύξηση 9,3%.

Στα ομαδικά συνταξιοδοτικά χάνεται επίσης το 23,4% της παραγωγής, ενώ μεγάλες απώλειες καταγράφονται και στην αστική ευθύνη οχημάτων, που αποτελεί το 1/3 των γενικών ασφαλίσεων και χάνει το 6,1% της παραγωγής σε σχέση με το 2019.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider