Σε χαμηλότερα επίπεδα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων δια χειρός Fitch

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλότερα επίπεδα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων δια χειρός Fitch
Το ελληνικό δεκαετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 1,06%, χαμηλότερη κατά 4,22% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Θετικά αποτιμούν οι επενδυτές στην εγχώρια αγορά ομολόγων την απόφαση της Fitch Ratings να διατηρήσει αμετάβλητη σε «ΒΒ» την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

Η απόδοση του ελληνικού πενταετούς ομολόγου κινείται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται όλες οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών χρεογράφων.

Το πενταετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 0,279%, χαμηλότερη κατά 3,13% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής. Το 15ετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 1,2%, χαμηλότερη κατά 2,27% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Διαβάστε επίσης:

Το ελληνικό δεκαετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 1,06%, χαμηλότερη κατά 4,22% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής. Το spread, ήτοι η διαφορά μεταξύ του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου και του γερμανικού ομολόγου αναφοράς διαμορφώνεται στις 152 μονάδες βάσης.

Η υποχώρηση των αποδόσεων οφείλεται σε αγορές που κάνει η ΕΚΤ μέσω του προγράμματος πανδημίας (PEPP) ύψους 1,35 δισ. ευρώ.

Αυτές οι αγορές συμβάλλουν στη χαλάρωση της συνολικής κατεύθυνσης της νομισματικής πολιτικής, βοηθώντας έτσι να αντισταθμιστεί η προς τα κάτω μετατόπιση της προβλεπόμενης πορείας του πληθωρισμού λόγω της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider