Μήνυμα Ρος σε Ελλάδα: Μην πέσετε στην παγίδα των Κινέζων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυμα Ρος σε Ελλάδα: Μην πέσετε στην παγίδα των Κινέζων
«Δεν πρέπει Ελλάδα να πέσει στην παγίδα ή σε μετατόπιση συμμαχίας» ανέφερε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Ουίλμπουρ Ρος.

Για τους μακροπρόθεσμους κινδύνους που απορρέουν από τη συνεργασία της Ελλάδας με την Κίνα προειδοποίησε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Ουίλμπουρ Ρος μιλώντας στο συνέδριο του Delphi Forum και της Καθημερινής στην Ουάσιγκτον όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου.

Παρότι ο κ. Ρος επαίνεσε τη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά που ελέγχει η Κίνα μέσω της Cosco και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ανησυχίες του για την Κίνα.

Ο ίδιος έδωσε μία συμβουλή στην Ελλάδα: η Κίνα έχει ιστορία που δελεάζει τα έθνη, που έχουν πρόβλημα με μετρητά, σε προκατειλημμένες συμφωνίες. Δεν πρέπει Ελλάδα να πέσει στην παγίδα ή σε μετατόπιση συμμαχίας.

«Η Ελλάδα μοιάζει με ένα φοίνικα. Λαμβάνει δάνεια με χαμηλότερο κόστος από την Ιταλία σε ποσοστό χαμηλότερο από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Έχει πλεόνασμα του προϋπολογισμού πάνω από τις προσδοκίες, είναι από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απολαμβάνει χαμηλή ανεργία».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έσπευσε να απαντήσει πως όσοι εμπιστεύθηκαν την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης έκαναν πολλά χρήματα. Ο Έλληνας υπουργός είπε στον κ. Ρος ότι η Ελλάδα έχει τονίσει στους Κινέζους πως καλωσορίζει κάθε ξένη επένδυση, και ότι η χώρα μας παραμένει στον πυρήνα της Δυτικής συμμαχίας.

Στο Twitter o κ. Γεωργιάδης έγραψε: «Ήταν προνόμιο το ότι μπόρεσα χθες βράδυ να μιλήσω, ανάμεσα σε δύο φίλους της Ελλάδος. Ο Ross σταθερός υποστηρικτής μας, θα τον δω και στο γραφείο του σήμερα, Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ αλλά και του Menendez ίσως του μεγαλύτερου συμμάχου της Ελλάδος και της Κύπρου»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider