ΣΕΒ: Λάθος η αύξηση του ΦΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΕΒ: Λάθος η αύξηση του ΦΠΑ

Την αντίθεσή του με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, από 23% που είναι σήμερα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Θεόδωρος Φέσσας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο στο γερμανικό περιοδικό Stern, ο κ. Φέσσας τάσσεται υπέρ της εξοικονόμησης πόρων από περιττές δημόσιες υπηρεσίες , αντί για πρόσθετα μέτρα υπερφορολόγησης.

Τόνισε, επίσης, την αναγκαιότητα να προσελκύσει η χώρα ξένες επενδύσεις, το οποίο για να συμβεί, «πρέπει να στρώσουμε κόκκινο χαλί στους επιχειρηματίες», όπως ειπε χαρακτηριστικά. Η κυβέρνηση θα πρέπει να διαμορφώσει ένα πιο φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, τόνισε.

« Νέος πολιτικός ο Τσίπρας», δήλωσε ο κ. Φέσσας για τον πρωθυπουργό, αφήνοντας αιχμές ότι βρίσκεται σε διαδικασία μάθησης, την οποία όμως θα πρέπει να ολοκληρώσει σύντομα».

Ερωτηθείς τι προτείνει για τον εταιρικό φόρο, ο κ. Φέσσας σημειώνει: « Στην Ελλάδα έχουμε πλέον πολλούς φόρους. Είτε άμεσους είτε έμμεσους φόρους: Όλα μαζί ναι μεν δεν κάνουν το επιχειρείν στην Ελλάδα αδύνατο, αλλά δύσκολο, πολύ δύσκολο. Ο φόρος επί των εταιρικών κερδών έχει αναθεωρηθεί προς τα πάνω στην κρίση 3 φορές. Από το 20% στο 26% και τελευταία στο 29%. Αυτό προκαλεί αβεβαιότητα. Ποιος μπορεί να σχεδιάζει εγκαίρως με αυτό το δεδομένο; Ποιος μπορεί να ξέρει τι τον περιμένει ακόμα;Η Βουλή των Ελλήνων θα ψηφίσει τώρα έναν Νόμο βάσει του οποίου οι φόροι θα μείνουν για 12 χρόνια αμετάβλητοι. Αλλά θα αφορά μόνο μεγάλες επενδύσεις άνω των 15 εκ. €. Ρωτώ: Γιατί, αυτή η ρύθμιση να μην ισχύει για όλες τις επενδύσεις και για όλες τις εταιρίες. Εξάλλου, οι αυξήσεις φόρων δεν έχουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα», καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider