Την αντίθεσή του με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, από 23% που είναι σήμερα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Θεόδωρος Φέσσας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο στο γερμανικό περιοδικό Stern, ο κ. Φέσσας τάσσεται υπέρ της εξοικονόμησης πόρων από περιττές δημόσιες υπηρεσίες , αντί για πρόσθετα μέτρα υπερφορολόγησης.

Τόνισε, επίσης, την αναγκαιότητα να προσελκύσει η χώρα ξένες επενδύσεις, το οποίο για να συμβεί, «πρέπει να στρώσουμε κόκκινο χαλί στους επιχειρηματίες», όπως ειπε χαρακτηριστικά. Η κυβέρνηση θα πρέπει να διαμορφώσει ένα πιο φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, τόνισε.

« Νέος πολιτικός ο Τσίπρας», δήλωσε ο κ. Φέσσας για τον πρωθυπουργό, αφήνοντας αιχμές ότι βρίσκεται σε διαδικασία μάθησης, την οποία όμως θα πρέπει να ολοκληρώσει σύντομα».

Ερωτηθείς τι προτείνει για τον εταιρικό φόρο, ο κ. Φέσσας σημειώνει: « Στην Ελλάδα έχουμε πλέον πολλούς φόρους. Είτε άμεσους είτε έμμεσους φόρους: Όλα μαζί ναι μεν δεν κάνουν το επιχειρείν στην Ελλάδα αδύνατο, αλλά δύσκολο, πολύ δύσκολο. Ο φόρος επί των εταιρικών κερδών έχει αναθεωρηθεί προς τα πάνω στην κρίση 3 φορές. Από το 20% στο 26% και τελευταία στο 29%. Αυτό προκαλεί αβεβαιότητα. Ποιος μπορεί να σχεδιάζει εγκαίρως με αυτό το δεδομένο; Ποιος μπορεί να ξέρει τι τον περιμένει ακόμα;Η Βουλή των Ελλήνων θα ψηφίσει τώρα έναν Νόμο βάσει του οποίου οι φόροι θα μείνουν για 12 χρόνια αμετάβλητοι. Αλλά θα αφορά μόνο μεγάλες επενδύσεις άνω των 15 εκ. €. Ρωτώ: Γιατί, αυτή η ρύθμιση να μην ισχύει για όλες τις επενδύσεις και για όλες τις εταιρίες. Εξάλλου, οι αυξήσεις φόρων δεν έχουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα», καταλήγει.