Τζέρι Ράις: Η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ θα μειώσει το κόστος δανεισμού της Ελλάδας

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζέρι Ράις: Η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ θα μειώσει το κόστος δανεισμού της Ελλάδας
«Λόγω των μεταρρυθμίσεων των τελευταίων ετών, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερο μονοπάτι τόσο σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα των οικονομικών της όσο και την ανάκτηση της ανάπτυξης», επισημαίνει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Στην αποσαφήνιση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλει να υποστηρίξει την Ελλάδα μέσω των συστάσεων του, παρότι δεν έχει πρόγραμμα με τη χώρα, προχώρησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις κατά τη σημερινή ενημέρωση Τύπου από την Ουάσιγκτον.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κληθείς να σχολιάσει αναφορά που εμπεριέχεται στη μεταμνημονιακή αξιολόγηση της Ελλάδος και η οποία υποστηρίζει πως η πειθαρχία πληρωμών των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι αδύναμη, επιστράτευσε πιο διπλωματική γλώσσα.

Όπως είπε, λόγω των μεταρρυθμίσεων των τελευταίων ετών η Ελλάδα είναι σε καλύτερο μονοπάτι τόσο σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα των οικονομικών της, όσο και την ανάκτηση της ανάπτυξης.

«Θέλουμε να υποστηρίξουμε τις αρχές... δεν θέλουμε να σχολιάσουμε τον κόσμο», είπε ο Ράις όταν ρωτήθηκε για το εάν το ΔΝΤ θεωρεί ότι οι αδύναμη πειθαρχία πληρωμών είναι ζήτημα κουλτούρας των Ελλήνων ή κληρονομιά της κρίσης.

Ερωτηθείς για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ ο εκπρόσωπος του Ταμείου ξεκαθάρισε πως ο χρόνος αποπληρωμής είναι απόφαση των ελληνικών αρχών.

Αναγνώρισε πάντως πως για να ληφθεί η τελική απόφαση θα πρέπει να προηγηθεί η διαβούλευση των ελληνικών αρχών με τους άλλους επίσημους πιστωτές, δηλαδή με τον ESM.

Στην ίδια βάση τόνισε ότι η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του Ταμείου θα μείωνε το συνολικό κόστος δανεισμού της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider