«Λάθος συνταγή θέλει να επιβάλλει ξανά το ΔΝΤ στην Ελλάδα»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Λάθος συνταγή θέλει να επιβάλλει ξανά το ΔΝΤ στην Ελλάδα»

Στην αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρεται δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας De Volkskrant με τίτλο «Το ΔΝΤ θέλει εκ νέου να επιβάλλει λανθασμένη συνταγή για την ελληνική κρίση».

Αναφορά γίνεται στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως τονίζεται, χαρακτήρισε «εντυπωσιακό» το γεγονός ότι ενώ το ΔΝΤ είχε παραδεχτεί ότι ακολούθησε λανθασμένη συνταγή για την υπέρβαση της ελληνικής κρίσης κατά τα προηγούμενα δύο μνημόνια, «είναι τώρα έτοιμο να υποπέσει στο ίδιο ακριβώς σφάλμα».

Σημειώνεται επίσης πως το ΔΝΤ έχει τις πλέον σκληροπυρηνικές απόψεις σε ό,τι αφορά τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Poul Thomsen εμφανίζεται να εκφράζει τα παράπονά του για τη «χαλαρή» στάση της Κομισιόν, για την οποία θεωρεί πως με τον τρόπο αυτό «υπονομεύει» τις θέσεις του ΔΝΤ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΔΝΤ είναι εκείνο που πιέζει για μια ελάφρυνση του χρέους, κάτι που όμως βρίσκει εντελώς αντίθετο το Βερολίνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider