Ενημέρωση των θεσμών για τη στελέχωση της φορολογικής διοίκησης

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενημέρωση των θεσμών για τη στελέχωση της φορολογικής διοίκησης
Ο κ. Πιτσιλής αναμένεται να ενημερώσει τους θεσμούς για το σύστημα κυκλικής μετακίνησης εφοριακών και τελωνειακών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με σκοπό την πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς.  

Για την πρόοδο στην στελέχωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αλλά και για το σύστημα κυκλικής μετακίνησης στη φορολογική διοίκηση, θα ενημερώσει σήμερα του επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Ένα από τα 16 μεταμνημονιακά προαπαιτούμενα που είχαν θέσει οι θεσμοί αφορούσε στην πλήρη στελέχωση της φορολογικής διοίκησης και συγκεκριμένα στην κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού της ΑΑΔΕ, που συνολικά υπολογίζονται σε 12.000.

Στα τέλη Οκτωβρίου 2019 το προσωπικό της ΑΑΔΕ ήταν στα 11.633 άτομα. Προκειμένου να πιαστεί ο στόχος η κυβέρνηση και η ΑΑΔΕ δρομολόγησαν τις σχετικές διαδικασίες για την πλήρωση των θέσεων μέσω του ΑΣΕΠ.

Έτσι, έτρεξε διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την κάλυψη 548 μόνιμων θέσεων. Αυτός είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης και η λίστα των επιτυχόντων έχει ήδη δημοσιευτεί.

Παράλληλα, ο κ. Πιτσιλής αναμένεται να ενημερώσει τους θεσμούς για το σύστημα κυκλικής μετακίνησης εφοριακών και τελωνειακών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με σκοπό την πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα μετακινηθούν οι ελεγκτές προκειμένου να χρεωθούν τις προτεραιοποιημένες υποθέσεις στην νέα υπηρεσία. Μέχρι το τέλος του 2019 θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι με προτεραιότητα στους υπηρετούντες στο τμήμα Φορολογικής Συμμόρφωσης.

Όσοι έχουν πάνω από δέκα έτη στην ίδια ΔΟΥ θα μετακινούνται αφού δηλώσουν τρεις ή πέντε υπηρεσίες προτίμησης και θα εφαρμοστεί σύστημα μοριοδότησης αντίστοιχης με την διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων. Αν προκύψουν ισοβαθμίες θα λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά κριτήρια. Η διαδικασία αυτή θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση μόνο στις ΔΟΥ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider