Δέσμια της οικονομικής «μιζέριας» η Ελλάδα την επόμενη διετία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δέσμια της οικονομικής «μιζέριας» η Ελλάδα την επόμενη διετία

Περισσότερη «μιζέρια» περιμένει τους Έλληνες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς πληθαίνουν οι φωνές εκείνες που προειδοποιούν για τη διατήρηση του «εφιάλτη» της ύφεσης πάνω από την ελληνική οικονομία.

Όπως υποστηρίζει σε νέο δημοσίευμά του το Reuters, κάθε Έλληνας πολίτης που θεωρεί πως οι μέρες του μεγάλου «οικονομικού στρες» έχουν περάσει για την Ελλάδα, μετά τη συμφωνία του καλοκαιριού για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της χώρας, πρέπει να ρίξουν μια ματιά στις δυσοίωνες προβλέψεις που διατυπώνουν για την ελληνική οικονομία τρεις κορυφαίοι θεσμοί και οργανισμοί, όπως η Κομισιόν, ο ΟΟΣΑ και η ΕΒRD.

Oι προβλέψεις και των τριών θεσμών – οργανισμών συγκλίνουν στην εκτίμηση πως η ελληνική οικονομία θα παραμείνει δέσμια της ύφεσης όχι μόνο το 2015, αλλά και το 2016, μετά τη θετική «αναλαμπή» και την προσωρινή επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014.

Το φως στην άκρη του τούνελ για την ελληνική οικονομία – ήτοι η επιστροφή της στην ανάπτυξη – δεν αποκλείεται να διαφανεί κάποια στιγμή εντός του 2016, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί αυτόματα από το εάν θα αποδώσει η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης.

Κομισιόν, ΟΟΣΑ και ΕBRD δεν διαφωνούν για την κατεύθυνση στην οποία κινείται η ελληνική οικονομία, προβλέποντας πιο συγκεκριμένα:

2015

Ύφεση 1,4% (Κομισιόν και ΟΟΣΑ)

Ύφεση 1,5% (EBRD)

2016

Ύφεση 1,3% (Κομισιόν)

Ύφεση 1,2% (OOΣΑ)

Ύφεση 2,4% (EBRD)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider