Η Starwood Hotels βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την πώληση της ή για την συγχώνευση της με άλλη ξενοδοχειακή αλυσίδα. Την αποκάλυψη έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που διαχειρίζεται σημαντικά εμπορικά σήματα όπως Westin, Sheraton και W κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου. Στην Ελλάδα η εταιρεία μεταξύ άλλων διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, το King George καθώς και τα ξενοδοχεία του Costa Navarino.  

Τον περασμένο Απρίλιο η Starwood ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο διερευνούσε εναλλακτικές προοπτικές για την εταιρεία. Σε εκείνη τη φάση δεν είχε αναφερθεί η λέξη «πώληση» αλλά οι αναλυτές θεωρούσαν ότι είναι μια πιθανή κατάληξη.

Οι φημολογίες για πιθανό αγοραστή αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Η αρχή έγινε από την Wall Street Journal η οποία ανέφερε ότι τρεις κινεζικές επιχειρήσεις αναζητούσαν την έγκριση της κινεζικής κυβέρνησης για να υποβάλουν προσφορές για την Starwood. Στη συνέχει το CNBC μετέδωσε ότι η Hyatt Hotels βρίσκεται κοντά στην αγορά της Starwood μέσω μιας συμφωνίας συγχώνευσης που θα έδινε τον έλεγχο στη διοίκηση της Hyatt. Εκπρόσωποι και των δύο εταιρειών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες στο Associated Press.

 «Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και πλησιάζουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Starwood, Adam Aron ενημερώνοντας του μετόχους της εταιρείας. Αρνήθηκε να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία για τη συμφωνία αλλά πρόσθεσε ότι: «θα ξαφνιαστώ αν δεν έχουμε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα μέχρι το τέλος του έτους».

Η Starwood Hotels & Resorts διαχειρίζεται 1.271 ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας 362.623 δωματίων. Η κεφαλαιοποίηση της φτάνει τα 13,6 δισ. δολάρια. Από την άλλη η Hyatt διαθέτει 618 ξενοδοχεία με συνολικά 160.205 δωμάτια.

Μια συγχώνευση των δύο εταιρειών θα διαμόρφωνε μια εταιρεία που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί πιο εύκολα τους μεγάλους ομίλους του κλάδου όπως η Marriot International, η Hilton Worldwide και η International Hotels Group που καθένας ξεχωριστά διαθέτει περισσότερα από 4.000 ξενοδοχείο.