Ποιος μεγιστάνας κατηγορείται για τη μεγαλύτερη φορολογική απάτη στα αμερικανικά χρονικά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιος μεγιστάνας κατηγορείται για τη μεγαλύτερη φορολογική απάτη στα αμερικανικά χρονικά
Ο Μπρόκμαν, ο οποίος κατηγορείται επίσης για ένα φερόμενο σύστημα απάτης με χρεόγραφα, εμφανίστηκε με τηλεδιάσκεψη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Χιούστον του Τέξας και δήλωσε «αθώος».

Ένας μεγιστάνας στον τομέα λογισμικού από τις ΗΠΑ κατηγορείται για τη μεγαλύτερη φορολογική απάτη στην αμερικανική ιστορία, σύμφωνα με το BBC.

Πρόκειται για τον Ρόμπερτ Μπρόκμαν, διευθύνοντα σύμβουλο της Reynolds and Reynolds, ο οποίος φέρεται να έχει αποσπάσει περί τα 2 δισ. δολάρια χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών, από έσοδα που έχει κρύψει από τις φορολογικές αρχές την τελευταία 20ετία.

Ο Μπρόκμαν, ο οποίος κατηγορείται επίσης για ένα φερόμενο σύστημα απάτης με χρεόγραφα, εμφανίστηκε με τηλεδιάσκεψη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Χιούστον του Τέξας και δήλωσε «αθώος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι ο Μπρόκμαν, 79 ετών, πραγματοποίησε την απάτη χρησιμοποιώντας μια οικογενειακή φιλανθρωπική εμπιστοσύνη και αρκετές υπεράκτιες εταιρείες που εδρεύουν στις Βερμούδες και στο St. Kitts και Nevis, ώστε να αποκρύψει έσοδα από τις επενδύσεις του σε ιδιωτικά κεφάλαια, τα οποία διαχειρίζεται μια εταιρεία στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

Ο Αμερικανός εισαγγελέας Ντέιβιντ Άντερσον είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Brockman είχε επίσης κατηγορηθεί για αγορά και πώληση χρεογράφων στην εταιρεία του, παραβιάζοντας μια υπόσχεση προς τους επενδυτές. Το χρέος φέρεται να αγοράστηκε με τη βοήθεια εσωτερικών πληροφοριών που είχε.

Ο μεγιστάνας αντιμετωπίζει συνολικά 39 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της φοροδιαφυγής, της απάτης και του ξεπλύματος χρημάτων.

Ποιος τον «κατέδωσε»

Όπως αναφέρεται, οι εισαγγελείς ειδοποιήθηκαν για τις υποτιθέμενες ενέργειές του από το συνάδελφο του και δισεκατομμυριούχο Ρόμπερτ Σμιθ, ο οποίος καταθέτει εναντίον του για να αποφύγει ο ίδιος την ίδια δίωξη.

Εν τω μεταξύ, ο Ρόμπερτ Σμιθ παραδέχτηκε τον ρόλο του στην φορολογική απάτη ως μέρος μιας μη εισαγγελικής συμφωνίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα πληρώσει περισσότερα από 139 εκατ. δολάρια σε κυρώσεις και φόρους. Θα εγκαταλείψει επίσης αξιώσεις επιστροφής χρημάτων ύψους 182 εκατ. δολαρίων, οι οποίες υποβλήθηκαν εν μέρει για φιλανθρωπικές εισφορές.

Ο Ρόμπερτ Σμιθ είναι ιδρυτής των Vista Equity Partners στο Σαν Φρανσίσκο και είναι ο πλουσιότερος Αφροαμερικανός επενδυτής στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Forbes.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider