Μέρκελ: Έχουμε αποδείξεις ότι η Ρωσία χάκαρε το γερμανικό κοινοβούλιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέρκελ: Έχουμε αποδείξεις ότι η Ρωσία χάκαρε το γερμανικό κοινοβούλιο
Σοβαρές αποδείξεις πως βρίσκεται η Ρωσία πίσω από το χακάρισμα του γερμανικού κοινοβουλίου, ισχυρίζεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Σοβαρές είναι οι κατηγορίες που εξαπέλυσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, η οποία ισχυρίζεται πως η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την επίθεση χάκερ που απέκτησε πρόσβαση στα e-mail της και παρέλυσε το τεχνικό σύστημα του γερμανικού κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Business Insider, η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρει πως υπάρχουν «αποδείξεις» για την εμπλοκή της Ρωσίας στην «τεχνολογική επίθεση» του 2015, οι οποίες καταδεικνύουν την GRU, τη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

Τεταμένες σχέσεις

«Με στεναχωρεί πραγματικά», δήλωσε σχετικά η Άγγελα Μέρκελ και πρόσθεσε, «Κάθε μέρα προσπαθούμε να χτίσουμε μία καλύτερη σχέση με τη Ρωσία, όμως από την άλλη πλευρά υπάρχουν τόσο σοβαρές αποδείξεις για την εμπλοκή της».

Μάλιστα, σύμφωνα με το Der Spiegel, οι γερμανικές Αρχές φέρονται να έχουν ταυτοποιήσει τον βασικό ένοχο, ως τον Ντιμίτρι Μπαντίν, ένα στέλεχος της GRU, ο οποίος φέρεται να έχει εμπλακεί και στις κυβερνοεπιθέσεις των αμερικανικών εκλογών του 2016, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider