Γιατί έχει «εξαφανιστεί» ο Γουόρεν Μπάφετ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί έχει «εξαφανιστεί» ο Γουόρεν Μπάφετ
Η «απουσία» του μεγιστάνα των επενδύσεων είναι ιδιαίτερα ηχηρή στον οικονομικό κλάδο.

Κλειστά φαίνεται να κρατάει τα «χαρτιά» του ο Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού και το όνομα του δεν ακούγεται τόσο, όπως του Μπιλ Γκέιτς... ο οποίος δωρίζει εκατομμύρια αν όχι δισεκατομμύρια στη μάχη κατά της Covid-19.

Η «απουσία» του μεγιστάνα των επενδύσεων είναι ιδιαίτερα ηχηρή στον οικονομικό κλάδο, καθώς ορισμένοι ανέμεναν να προχωρήσει σε δυναμικές επενδύσεις στους κλάδους που καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες, όπως έκανε όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση του 2008.

Η «κρυφή ατζέντα»

Σύμφωνα με το Business Insider, το πιθανότερο είναι πως ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Berkshire Hathaway είναι «απασχολημένος» επενδύοντας την τεράστια περιουσία των 128 δισ. δολαρίων σε μετρητά, αγοράζοντας μετοχές και κρατώντας το «μυστικό» για να αποφύγει την ξαφνική άνοδο των τιμών.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τις τελευταίες εβδομάδες ο Μπάφετ είχε συζητήσεις με μερικές από τις εταιρείες που «χτυπήθηκαν» πιο έντονα από τον κορονοϊό, στους κλάδους του τουρισμού, της ψυχαγωγίας και των ταξιδίων, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή καμία συμφωνία.

Έκανε δωρεές 15 δισ. δολαρίων σε μία 5ετία

Σύμφωνα με τον κατάλογο των 25 πιο «γενναιόδωρων» ανθρώπων στις ΗΠΑ, του Forbes και της SHOOK Research, ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της Berkshire Hathaway βρίσκεται στην κορυφή, δίνοντας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς τα περισσότερα χρήματα, την 5ετία 2014 - 2018.

Συγκεκριμένα, την τελευταία 5ετία, ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε 17,7 δισ. δολάρια ή κάτι παραπάνω από το 16% της προσωπικής του περιουσίας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και οργανισμούς που βρίσκονται στον «προτεινόμενο» κατάλογο του ιδρύματος της Μελίντα και Μπιλ Γκέιτς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider