Η ΕΚΤ καλεί το προσωπικό της να εργαστεί αύριο από το σπίτι λόγω κοροναϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΕΚΤ καλεί το προσωπικό της να εργαστεί αύριο από το σπίτι λόγω κοροναϊού
Την Πέμπτη η ΕΚΤ αναμένεται να παρουσιάσει περισσότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας για να αντιμετωπίσει της συνέπειες λόγω κοροναϊου.

Περισσότερους από τους 3.500 υπαλλήλους της κάλεσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να εργαστούν αύριο από το σπίτι τους για να δοκιμάσει πώς μπορεί να διαχειριστεί ένα πιθανό κλείσιμο των γραφείων της εξαιτίας του κοροναϊού, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός της.

Η ΕΚΤ ακύρωσε τις περισσότερες από τις δημόσιες εκδηλώσεις της αλλά, όπως ανακοίνωσε, η προγραμματισμένη για την προσεχή Πέμπτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου για τη νομισματική πολιτική θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Περισσότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας

Την Πέμπτη η ΕΚΤ αναμένεται να παρουσιάσει περισσότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας για να αντιμετωπίσει της συνέπειες από το ξέσπασμα του κοροναϊού.

Παγκόσμιες κρίσεις υγείας κατά το παρελθόν, όπως αυτή του SARS που είχε ξεκινήσει επίσης από την Κίνα πριν από 17 χρόνια, είχαν σχετικά περιορισμένες και βραχύβιες οικονομικές επιπτώσεις, καθώς η οικονομική δραστηριότητα επανερχόταν πολύ γρήγορα στα κανονικά της επίπεδα.

Η κατάσταση φαίνεται να είναι διαφορετική σήμερα, με τον κοροναϊό να αποτελεί μία μεγαλύτερη απειλή για όλες τις οικονομίες του κόσμου. Όσο το πρόβλημα εστιαζόταν στην Κίνα - και σε μικρότερο βαθμό κάποιες γειτονικές της χώρες - η απειλή φαινόταν περιορισμένη. Από τη στιγμή, όμως, που ο ιός εξαπλώθηκε στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με περισσότερες από 80 χώρες να έχουν καταγεγραμμένα κρούσματα, η ανησυχία έλαβε μεγαλύτερη έκταση, όπως φάνηκε και από τη μεγάλη πτώση των χρηματιστηρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider