Πέντε χώρες που αντιμετωπίζουν ανθρωπιστική κρίση 

Υεμένη

Η λίστα του International Rescue Committee για το 2020.

Ένοπλες συγκρούσεις, ασθένειες και επιδημίες καθώς και φυσικές καταστροφές προκαλούν ανθρωπιστικές κρίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Αφρική. 

Η ανθρωπιστική οργάνωση International Rescue Committee εκδίδει κάθε χρόνο τη λίστα με τις χώρες που αντιμετωπίζουν τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις.

Δείτε τις πέντε πιο σοβαρές κρίσεις του 2020 παρακάτω: 

 

Βενεζουέλα

Βενεζουέλα

Σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης θα βρίσκεται  και φέτος η Βενεζουέλα καθώς οι πολιτικές αντιπαραθέσεις έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση της οικονομίας της χώρας. Παρατηρούνται ελλείψεις σε βασικά αγαθά και υπολογίζεται ότι περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια. 
 

Νιγηρία 

Νιγηρία 

Η Νιγηρία αντιμετωπίζει εδώ και μια δεκαετία αναταραχές στη βόρεια περιοχή της χώρας. Μεγάλα κομμάτια τις νοτιανατολικής Νιγηρίας βρίσκονται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων με αποτέλεσμα περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι να μην μπορούν να προμηθευτούν τα βασικά αγαθά. Οι ξηρασίες αλλά και οι πλημμύρες την εποχή των βροχών καθώς και η εξάπλωση της χολέρας κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Από τις διαμάχες έχουν μετακινηθεί εσωτερικά πάνω από 500.000 άνθρωποι. 
 

Συρία 

Συρία 

Ο εμφύλιος στη Συρία μαίνεται από το 2013, ενώ σε αυτόν εμπλέκονται άμεσα και έμμεσα σχεδόν όλες οι υπερδυνάμεις του πλανήτη. Πάνω από 6 εκατ. άνθρωποι έχουν μετακινηθεί εσωτερικά, ενώ πάνω από 5,7 εκατομμύρια υπολογίζονται οι πρόσφυγες, προκαλώντας την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στον κόσμο, σύμφωνα με το IRC. 
 

Koνγκό 

Koνγκό 

Το ανατολικό Κονγκό διαθέτει πάνω από 100 διαφορετικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ αντιμετωπίζει ασθένειες όπως Έμπολα και Ιλαρά. Υπολογίζεται ότι πάνω από 16 εκατομμύρια Κονγκολέζοι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ 5 εκατ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. 
 

Υεμένη 

Υεμένη 

Ο εμφύλιος πόλεμος που ξεκίνησε το 2015 με την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας δεν φαίνεται να τελειώνει. Οι άμαχοι υποφέρουν από τους συχνούς βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις σε βασικές υποδομές, όπως σχολεία, νοσοκομεία κλπ. Τα λιμάνια είναι κλειστά και η Υεμένη έχει ελλείψεις στα βασικό όπως νερό, καύσιμα και φάρμακα. Περίπου 250.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων 100.000 άμεσα και όλοι οι υπόλοιποι από τις ελλείψεις και την επιδημία χολέρας που έχει χτυπήσει τη χώρα, αναφέρει το IRC. 
 

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ