Brexit χωρίς συμφωνία: Πέντε υπουργοί της κυβέρνησης απειλούν με παραίτηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit χωρίς συμφωνία: Πέντε υπουργοί της κυβέρνησης απειλούν με παραίτηση
Πέντε υπουργοί της κυβέρνησης της Βρετανίας απειλούν με παραίτηση στην περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με άρθρο των Times.

Με μία ακόμα «ανταρσία» έρχεται αντιμέτωπος ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος πιέζει για Brexit στις 31 Οκτωβρίου, με κάθε κόστος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times όμως, πέντε υπουργοί της κυβέρνησής του και της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών, απειλούν με παραίτηση, καθώς εντείνεται ολοένα περισσότερο η ανησυχία για μία αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Η υπουργός Πολιτισμού Νίκι Μόργκαν, ο υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Τζούλιαν Σμιθ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάκλαντ, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ και ο Γενικός Εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ εκτιμάται πως σκοπεύουν να παραιτηθούν, κατά τις πληροφορίες των Times.

Στέλεχος της κυβέρνησης δήλωσε, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, στην εφημερίδα ότι «πολύ μεγάλος αριθμός» μελών του κοινοβουλίου που ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρις επίσης θα παραιτηθεί, εάν η χώρα φανεί πως οδεύει στο λεγόμενο no-deal Brexit.

«Η κυβέρνηση ορίζει τη στρατηγική, όχι αξιωματούχοι που δεν έχουν εκλεγεί. Εάν αυτό που βλέπουμε αποτελεί προσπάθεια να γίνει κάτι τέτοιο, θα αποτύχει», τόνισε άλλος υπουργός —που επίσης δεν κατονομάζεται— στην εφημερίδα αναφερόμενος στον κορυφαίο σύμβουλο της Ντάουνινγκ Στριτ, τον Ντόμινικ Κάμινγκς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider