Θρίαμβος για Clinton και Trump στη Νέα Υόρκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θρίαμβος για Clinton και Trump στη Νέα Υόρκη

Πίσω της «άφησε» η Hillary Cliton τον συνυποψήφιό της Bernie Sanders, μετά την άνετη νίκη της στη Νέα Υόρκη, στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών. «Διαβλέπω τη νίκη», δήλωσε η Clinton, αμέσως μετά τη νίκη της

Στην ίδια πόλη, ο Donald Trump πέτυχε επίσης σημαντική νίκη, παραμένοντας πρώτος έναντι των συνυποψήφιων του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Μετά τον χθεσινό θρίαμβο, μάλιστα, βρίσκεται πολύ κοντά των εκλεκτόρων που χρειάζεται για να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα του κόμματός του, πριν το αμφιλεγόμενο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών τον Ιούλιο.

Η μεγάλη νίκη του Νεοϋορκέζου δισεκατομμυριούχου, στην ίδια του την πολιτεία, του έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στον αγώνα και τον έφερε πιο κοντά στο να αποκτήσει τους 1.237 εκλέκτορες που χρειάζεται για κερδίσει το χρίσμα, αφήνοντας πίσω τον Ted Cruz και τον John Kasich.

«Είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο ότι ο Ted Cruz, θ' αποκλειστεί από τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα», δήλωσε ο Trump στον επινίκιο λόγο του στη Νέα Υόρκη. Στο μεταξύ, ο John Kasich εκτιμάται ότι θα κερδίσει τη δεύτερη για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, στους προκριματικούς της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την πρόβλεψη του τηλεοπτικού δικτύου FOX News.

Σημαντικά προβλήματα παρουσίασε, πάντως η εκλογική διαδικασία στη Νέα Υόρκη. Μεταξύ άλλων, τα ονόματα περισσότερων από 125.000 ατόμων εξαφανίστηκαν από τους εκλογικούς καταλόγους, όπου οι εγγεγραμμένοι αγγίζουν περίπου τα 4 εκατομμύρια.

Ο οικονομικός διευθυντής της πόλης της Νέας Υόρκης Scott Stringer, υπεύθυνος για ατασθαλίες στη διοίκηση της πολιτείας, διέταξε έλεγχο του εκλογικού συμβουλίου της πόλης, το οποίο κατηγόρησε ως «μονίμως ανοργάνωτο, χαοτικό και ανεπαρκές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider