Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama, δήλωσε σήμερα ότι το σχέδιο του αγωγού TAP αναμένεται να αποφέρει στην αλβανική οικονομία περί το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και να δημιουργήσει 15.000 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα κατά την επόμενη πενταετία.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μέσω του TAP, η Αλβανία παίρνει επιτέλους θέση επί μίας από τις σημαντικότερες ενεργειακές αρτηρίες στην Ευρώπη σήμερα...ο TAP έχει επίσης μετατραπεί σε μία από τις κύριες κινητήριες δυνάμεις οικονομικής και κοινωνικής προόδου της χώρας», είπε ο  Edi Rama.

Ο αλβανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές του αγωγού ώστε να επιτύχει ανάλογα οφέλη με αυτά που έχει εξασφαλίσει από το σχέδιο η Ελλάδα.

«Η πρώτη συμφωνία δεν εξασφαλίζει ίσα οφέλη από το σχέδιο. Δεν υπάρχει λόγος η Ελλάδα και άλλες χώρες να έχουν περισσότερα κέρδη. Οι επενδυτές του TAP επιδεικνύουν ετοιμότητα να διαπραγματευθούν το θέμα. Είναι σημαντικό για μας να είμαστε στο ίδιο επίπεδο ως προς τα οφέλη με τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στο σχέδιο», είπε ο αλβανός πρωθυπουργός.