Στηρίζουν τη Βεστάγκερ οι Φιλελεύθεροι για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στηρίζουν τη Βεστάγκερ οι Φιλελεύθεροι για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Η Βεστάγκερ, είναι μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Επιτροπής, μαζί με τον Γερμανό Μάνφρεντ Βέμπερ (ΕΛΚ) και τον Ολλανδό Σοσιαλδημοκράτη Φρανς Τίμερμανς.

Οι Φιλελεύθεροι ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν την υποστήριξη τους στη δανέζα Επίτροπο Μαργκέτε Βεστάγκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Ασφαλώς έχουμε τις προσωπικές προτιμήσεις μας για το πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία», είπε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, κατά την άφιξή του στη σύνοδο του Φιλελεύθερου Κόμματος (ALDE).

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ μίλησε για τις ικανότητες της Βεστάγκερ ενώ ο Βέλγος ομόλογός του, Σαρλ Μισέλ, δεν έκανε δηλώσεις.

Οι τρεις πρωθυπουργοί θα συναντηθούν το απόγευμα στις Βρυξέλλες με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους, ενόψει των δύσκολων διαπραγματεύσεων για τον ορισμό των νέων ηγετών των ευρωπαϊκών θεσμών, μετά τις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Η Βεστάγκερ, η νυν Επίτροπος Ανταγωνισμού, είναι μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Επιτροπής, μαζί με τον Γερμανό Μάνφρεντ Βέμπερ (ΕΛΚ) και τον Ολλανδό Σοσιαλδημοκράτη Φρανς Τίμερμανς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider