Sabah: Επιμένει ο Ερντογάν - Οι δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη πρέπει να ακυρωθούν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sabah: Επιμένει ο Ερντογάν - Οι δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη πρέπει να ακυρωθούν
Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP, αξιωματική αντιπολίτευση) κέρδισε στις δημοτικές εκλογές στις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας.

Επιμένει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο αίτημα του για ακύρωση των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη, λόγω των παρατυπιών που σημειώθηκαν, σύμφωνα με τα όσα γράφει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Sabah, παρά την απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής της Τουρκίας (YSK), το οποίο απέρριψε το αρχικό αίτημα της κυβέρνησης να επανακαταμετρηθούν όλες οι ψήφοι σε 31 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα CHP, το οποίο είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα, κέρδισε στις δημοτικές εκλογές στις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης, παρότι η διαφορά ήταν οριακή.

Η νίκη του υποψηφίου του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη φάνηκε να σηματοδοτεί το τέλος της κυριαρχίας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στον μεγαλύτερο μητροπολιτικό δήμο της Τουρκίας.

Να θυμίσουμε πως και ο ίδιος ο Ερντογάν υπήρξε δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider