Ο Σάντερς διεκδικεί και πάλι το χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Σάντερς διεκδικεί και πάλι το χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ
Επιστρέφει ο Μπέρνι Σάντερ ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα τους στις εκλογές του 2020, και επιτίθεται κατά του Τραμπ.

Διεκδικεί και πάλι το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ο Μπέρνι Σάντερς μετά από την αποτυχία του το 2016 απέναντι από την Χίλαρι Κλίντον για το 2020. Ο77χρονος έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα του και μάλιστα θεωρείται ένα από τα φαβορί, ενώ ακόμα αναμένεται και η υποψηφιότητά του Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπροέδρου του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Μπέρνι Σάντερς μαζί με την ανακοίνωση του για την υποψηφιότητα του δεν δίστασε να τεθεί κατά του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζοντας τον ως «παθολογικό ψεύτη». Δεν έμεινε όμως εκεί καθώς σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό πρόσθεσε « Είναι ένας ρατσιστής, ένας σεξιστής, ένας ομοφοβικός, ένας ξενοφοβικός, κάποιος που τσεπώνει φθηνά πολιτικά κέρδη βάζοντάς τα με τις μειονότητες, συχνά με μετανάστες χωρίς χαρτιά».

«Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που καταλαβαίνει ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική, είναι μια υπαρξιακή απειλή για τη χώρα μας και για τον πλανήτη μας» τόνισε ο Σάντρες ενώ εξήγησε πως η εκστρατεία του δεν έχει ως στόχο μόνο την ήττα του Τραμπ αλλά μια κυβέρνηση βασισμένη στις αρχές της οικονομικής, κοινωνικής, φυλετικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης.

Η προεκλογική εκστρατεία του έχει ιδιαίτερη ανταπόκριση στους νέους καθώς προβάλει ιδέες που θεωρούνται ριζοσπαστικές.

Όπως ήταν αναμενόμενο η απάντηση από την πλευρά του Τραμπ δεν άργησε.

Η εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τράμπ, Κέιλι Μακινάνι απάντησε στα σχόλια του υποψήφιου μέσω ηλεκτρικού μηνύματος αναφέροντας: «O Μπέρνι Σάντερς έχει ήδη κερδίσει τη συζήτηση στις προκριματικές των Δημοκρατικών επειδή κάθε υποψήφιος υιοθετεί το δικό του μοντέλο σοσιαλισμού», το οποίο οι Αμερικανοί «θα απορρίψουν»», ενώ παράλληλα υποστήριξε πως μόνο ο Τραμπ μπορεί να κρατήσει την Αμερική ελεύθερη, ευημερούσα και ασφαλή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider