Παίζει καλύτερα εκτός έδρας η Under Armour

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παίζει καλύτερα εκτός έδρας η Under Armour

Οι εκτός έδρας επιδόσεις της Under Armour αντισταθμίζουν τις απώλειες στις ΗΠΑ, όπου το μερίδιό της στην αγορά συρρικνώνεται. Οι μετοχές της εταιρείας ανέβηκαν μέχρι και 17% ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου του 2017, που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

H Under Armour είχε έσοδα 1,36 δισ. δολαρίων τους τρεις τελευταίους μήνες του χρόνου, 5% περισσότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο έναν χρόνο πριν, και πάνω από τα 1,3 δισ. που είχαν προβλέψει οι αναλυτές.

Τις επιδόσεις της ανέβασε η «έκρηξη» στις διεθνείς πωλήσεις. Η ανάπτυξη στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (45,5% επάνω), την Ασία και τον Ειρηνικό (55,7% επάνω) και τη Λατινική Αμερική (36% επάνω) αναπλήρωσε τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων στην πιο σημαντική αγορά της εταιρείας, τη Βόρεια Αμερική. Στην περιοχή από όπου προήλθε το 76% των συνολικών πωλήσεων, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 4,5% στα 1,02 δισ. δολάρια το συγκεκριμένο τρίμηνο.

Η Under Armour μέχρι πρόσφατα είχε εκμεταλλευθεί στο έπακρο την τάση του athleisure, με τους καταναλωτές να επιλέγουν μοδάτο σπορ εξοπλισμό για ήπια καθημερινή χρήση και όχι αυστηρά για γυμναστική και αθλήματα. Αλλά η είσοδος πολλών ανταγωνιστών στη συγκεκριμένη αγορά εκτόπισε την εταιρεία του Κέβιν Πλανκ.

Την περασμένη Τρίτη, μαζί με τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου η εταιρεία ανακοίνωσε και νέα σχέδια ανασυγκρότησης, που θα προστεθούν στα σχέδια μείωσης κόστους που είχε κοινοποιήσει τον περασμένο Αύγουστο.

Για το 2018 η εταιρεία προβλέπει μονοψήφιο ποσοστό αύξησης των πωλήσεων και πιο συγκεκριμένα μικρή πτώση στη Βόρεια Αμερική και αύξηση άνω του 25% στον υπόλοιπο κόσμο. Το μεικτό περιθώριο κέρδους, πάντως, αναμένεται να ανακάμψει, ανεβαίνοντας περίπου 50 μονάδες βάσης στο 45,5% καθώς η εταιρεία μειώνει τις προωθητικές δραστηριότητες και το κόστος παραγωγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider