Έντονη κινητικότητα εμφανίζει ο κλάδος των κινηματογραφικών αιθουσών με το ανταγωνισμό να εντείνεται. Οι δύο από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου ενώνουν τις δυνάμεις τους, ενώ στην ελληνική αγορά μπαίνει και ένας καινούργιος παίχτης από την Αυστρία. Δεδομένου ότι  ο κλάδος αφήνει τα χειρότερα πίσω του, τουλάχιστον όπως φαίνεται από τη πώληση εισιτήριων που εμφανίζει μια αύξηση της τάξεως του 15% σε σχέση με πέρυσι, οι επιχειρηματίες του χώρου ετοιμάζουν νέες κινήσεις.

Πριν από μερικές εβδομάδες ανακοινώθηκε η σύμπραξη της Ster Cinemas με την Odeon για την δημιουργία μιας κοινής εταιρείας εκμετάλλευσης κινηματογραφικών αιθουσών η οποία και θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος στη μέχρι σήμερα κυρίαρχη Village που έχει στη κατοχή της 80 αίθουσες σε όλη την επικράτεια.

Με την προϋπόθεση ότι η συμφωνία θα εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η νέα εταιρεία με την επωνυμία Odeon Entertainment, στην οποία Ster και Odeon συμμετέχουν με ποσοστό 50% η καθεμία, θα λειτουργεί 90 αίθουσες σε όλη τη χώρα.

Σφήνα σε μια μάχη αμιγώς Ελληνικών συμφερόντων – Η Ster είναι θυγατρική της Αudiovisual του ομίλου Βαρδινογιάννη, η Odeon του κ. Εμμ. Κρεζιά και η Village ανήκει στον κ. Δημήτρη Κοντομηνά- μπαίνει μια αυστριακή αλυσίδα. Ο λόγος για την Cineplexx η οποία έκανε το Νοέμβριο το «ντεμπούτο» της από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από το εκπτωτικό κέντρο One Salonica Outlet Mall στο οποίο λειτουργεί οχτώ κινηματογραφικές αίθουσες.

H εισηγμένη αυστριακή εταιρεία Cineplexx International GmbH διαθέτει περισσότερες από 300 αίθουσες σε 42 διαφορετικά μέρη, και απασχολεί περίπου 1100 εργαζόμενους. Από το 2009 η εταιρεία αρχίζει να επεκτείνεται και στις γειτονικές με την Αυστρία χώρες, και έχει απλωθεί τώρα σχεδόν σε όλα τα βαλκάνια. Συγκεκριμένα η εταιρεία διαθέτει παρουσία σε: Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ και Αλβανία.

H συμμαχία Ster-Odeon αποτελεί την τελευταία κίνηση σε έναν κλάδο, ο οποίος από το 1996 που εμφανίστηκε στην ελληνικά αγορά έχει περάσει πολλές «μεταμορφώσεις». Η αρχή έγινε από την αυστραλιανή Village Roadshow σε συνεργασία με τον όμιλο Βαρδινογιάννη που δημιούργησαν τα Village Cinemas. Το 2002 ο ελληνικός όμιλος αποχώρησε από το σχήμα και δημιούργησε την ανταγωνιστική αλυσίδα Ster Cinemas, ενώ την θέση του τοπικού συνεργάτη της Village ανέλαβε ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς, στην κατοχή του οποίου πέρασε το σύνολο της εταιρείας το 2009 όταν η αυστραλιανή εταιρεία πούλησε το ποσοστό της.