Στο 20% η συμμετοχή της οικογένειας Λάτση στην Viva

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο 20% η συμμετοχή της οικογένειας Λάτση στην Viva

Στο 20% ανέρχεται πλέον η συμμετοχή των επενδυτικών εταιρειών συμφερόντων της οικογενείας Λάτση στον Όμιλο Εταιρειών Viva, μετά την εξαγορά επιπλέον ποσοστού 7,5%.

Η διαδικασία απόκτησης μετοχών ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 με πρώτο βήμα εισόδου στο μετοχικό κεφάλαιο τηςViva απόκτηση ποσοστού 12,5%.Ακολουθως τον περασμένο Ιανουάριου συμφωνήθηκε και η απόκτηση και του υπολοίπου 7,5%, συναλλαγή η οποία ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή των επενδυτών την 1η Απριλίου 2016 στη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Viva Wallet Holdings.

O Όμιλος Viva δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 2000 και αποτελείται από τις εταιρείες:

-Viva Wallet Holdings ΑΕ (πρώην Realize ΑΕ), εταιρεία στον κλάδο της Πληροφορικής με εξειδίκευση στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη web και mobile εφαρμογών για τράπεζες και μεγάλους οργανισμούς (Β2Β).

- Viva Payments, το πρώτο Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος αδειοδοτημένο από την Τράπεζα της Ελλάδος για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα και σε 30 χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

-Viva Services, εταιρεία με κυρίαρχη θέση στην ηλεκτρονική διάθεση προς καταναλωτές (B2C) υπηρεσιών διάθεσης εισιτηρίων μεταφορών, εισιτηρίων θεαμάτων και αθλητικών εκδηλώσεων, ασφαλειών, κ.ά.

Όπως δήλωσε ο Χάρης Καρώνης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Viva ο Όμιλος ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία ένα πρώτο κύκλο λανσαρίσματος καινοτόμων υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα. Άμεσος επόμενος στόχος όπως είπε είναι η διεύρυνση των δραστηριοτήτων του στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης στην οποία έχει επίσημη άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος.

Πρώτος σταθμός για το ελληνικό ηλεκτρονικό πορτοφόλι, Viva Wallet, θα είναι το Λονδίνο και αμέσως επόμενοι προορισμοί οι Κύπρος, Ρουμανία, Ιταλία και Πολωνία. Προς επίτευξη του παραπάνω στόχου, ο Όμιλος έχει ήδη ξεκινήσει τον περιορισμό των δραστηριοτήτων του στο εσωτερικό της χώρας. O Πάρις Κασιδόκωστας -Λάτσης ανέφερε ότι “η Viva αποτελεί παράδειγμα καινοτόμου επιχειρηματικότητας, εξωστρέφειας και δυναμισμού. Αυτά τα στοιχεία μας έκαναν να ολοκληρώσουμε τη συναλλαγή εντός των 14 μηνών αντί των 3 ετών που προέβλεπε η αρχική μας συμφωνία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider