Το Brexit ανησυχεί και τους σχεδιαστές μόδας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Brexit ανησυχεί και τους σχεδιαστές μόδας
Οι εταιρίες του κλάδου δυσκολεύονται να κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές.

Ξεκίνησε η εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο η οποία θα διαρκέσει έως την Τρίτη και θα παρουσιάσει περισσότερα από 80 ντεφιλέ με γυναικείες κολεξιόν για το φθινόπωρο και τον χειμώνα 2019-2020. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το δεύτερο ντεφιλέ του νέου σχεδιαστή του οίκου Burberry, Ρικάρντο Τίσι.

Ο 44χρονος Tίσι παρουσίασε τις φιλοδοξίες του στο περιοδικό Vogue δηλώνοντας ότι θέλει να "προασπίσει την κληρονομιά της Burberry αλλά και να συμβαδίσει με την εποχή, με το μοντέρνο". Το ντεφιλέ θα γίνει αύριο, Κυριακή 17 του μηνός, στις 17.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας), κυρίως γιατί το 17 είναι ο αριθμός φετίχ του Ιταλού (@riccardotisci17 είναι η διεύθυνσή του στο Instagram), ο οποίος έφυγε από το πατρικό του στα 17 του χρόνια για να αφοσιωθεί στη μόδα.

Η Fashion Week θα παρουσιάσει την ίδια μέρα τη νέα κολεξιόν της Βικτόρια Μπέκαμ ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι δημιουργίες άλλων οίκων όπως είναι ο οίκος Givenchy.

Το Brexit ανησυχεί τους σχεδιαστές

Η εβδομάδα μόδας συνέβαλε στην αύξηση των πωλήσεων στον τομέα της μόδας στη Βρετανία, κατά 5,5% στα 30,9 δισεκατομμύρια στερλίνες (35,1 δισεκ. ευρώ) το 2018 για το γυναικείο έτοιμο ένδυμα, σύμφωνα με την εταιρία ανάλυσης Mintel.

Το επικείμενο Brexit που έχει προγραμματιστεί στις 29 Μαρτίου επηρεάζει σημαντικά τη δουλειά των σχεδιαστών. Πολλοί φοβούνται μια έξοδο χωρίς συμφωνία γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει την επαναφορά των τελωνειακών διατυπώσεων. «Ο κλάδος ανησυχεί», υπογραμμίζει η Tamara Cincik, ιδρύτρια της συμβουλευτικής εταιρίας Fashion Roundtable. «Όσο το Brexit εκκρεμεί, τόσο οι εταιρίες δυσκολεύονται να κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές γιατί δεν ξέρουν ποιές θα είναι οι επιπτώσεις» στη δραστηριότητά τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider