Συνολικά 287 νέα κρούσματα κορονοϊού έχουν επιβεβαιωθεί κατά το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνολικά 287 νέα κρούσματα κορονοϊού έχουν επιβεβαιωθεί κατά το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα
Αυτά είναι τα νέα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα μας.

Συνολικά 287 νέα κρούσματα κορονοϊού έχουν επιβεβαιωθεί κατά το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Σημειώνεται ότι λίγα λεπτά πριν την έναρξη της ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 287 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ τέλος, έχουμε τρεις ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους σε μία ημέρα και 300 θανάτους συνολικά στη χώρα, από την έναρξη της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 287, εκ των οποίων 43 συνδέονται με γνωστές συρροές και 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 12734 (ημερήσια μεταβολή +2.3%), εκ των οποίων 55.4% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 3, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 300 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη.

Από το σύνολο των 12734 κρουσμάτων, 2340 (18.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 5601 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 78 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider