«Δωρεά» 75.000 μασκών και γαντιών σε 1.500 ιδιωτικά ιατρεία της Αθήνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Δωρεά» 75.000 μασκών και γαντιών σε 1.500 ιδιωτικά ιατρεία της Αθήνας
Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, απέστειλαν 75.000 μάσκες και 75.000 γάντια σε ιδιωτικά ιατρεία της Αθήνας.

Συνολικά, 75.000 μάσκες και ισάριθμα γάντια απέστειλαν σε 1.500 ιατρεία της Αθήνας η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με στόχο να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες προστατευτικού υλικού για τις ανάγκες των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Επίσης, το επόμενο χρονικό διάστημα θα διαθέσουν χιλιάδες αντισηπτικά ατομικής χρήσης.

Απαραίτητη η λειτουργία των ιατρείων

Ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι η Πολιτεία πρέπει να αξιοποιήσει το ιατρικό δυναμικό, για να συγκροτήσει ένα δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα καλύψει τις ανάγκες των ασθενών όπως και να διασφαλίσει την προστασία του σε όλες τις Δομές Υγείας.

«Τα ιατρεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, για να διασφαλιστεί η παρακολούθηση των κρουσμάτων κορονοϊού με ήπια συμπτωματολογία, καθώς και των χρονίως πασχόντων. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε κυβέρνηση και φορείς προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, με αφορμή την αποστολή υγειονομικού υλικού στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider