Ολοκληρώθηκαν δύο έργα που «βρίσκονταν στα αζήτητα»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολοκληρώθηκαν δύο έργα που «βρίσκονταν στα αζήτητα»
Το κλειστό γυμναστήριο στο Καναλλάκι της Πάργας και το κλειστό κολυμβητήριο για ΑμεΑ στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Δύο έργα που για πολλά έτη παρέμεναν «στοιχειωμένα», τελικά προχώρησαν αφότου βρέθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι και με τον συντονισμό κεντρικού κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης παραδόθηκαν πρόσφατα προς χρήση.

Πρόκειται για το κλειστό γυμναστήριο στο Καναλλάκι της Πάργας και για το κλειστό κολυμβητήριο για ΑμεΑ στο σχολικό συγκρότημα του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Το πρώτο έργο είχε δημοπρατηθεί το 1998, αλλά οι εργασίες κατασκευής του είχαν σταματήσει το 2009 και έως το 2015 παρέμενε στα αζήτητα. Το 2016 ο τότε αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης ενέκρινε την τροποποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ηπείρου και προβλέφθηκε ποσόν των 300.000 ευρώ. Αποτέλεσμα ήταν να «ξεμπλοκάρει» το έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα και εγκαινιάστηκε στις 7 Απριλίου με επίσημο προσκεκλημένο τον κ. Χαρίτση ως υπουργό Εσωτερικών πλέον, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας και βουλευτή Πρέβεζας, Κωνσταντίνου Μπάρκα.

Μιλώντας στο κατάμεστο γυμναστήριο, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι το έργο αυτό, βρέθηκε το 2015 εγκαταλελειμμένο, όπως και δεκάδες αντίστοιχα έργα σε ολόκληρη την Ελλάδα και τόνισε: «Συνεργαστήκαμε με την τοπική αυτοδιοίκηση για την επανεκκίνηση των εργασιών και διασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και φτάσαμε στο σημερινό αίσιο αποτέλεσμα, την ολοκλήρωση επιτέλους, ενός πολύ σημαντικού έργου για την περιοχή».

Το δεύτερο έργο παρέμεινε εγκαταλελειμμένο και ημιτελές εδώ και 16 χρόνια. Ενώ η κατασκευή του κτιρίου είχε ολοκληρωθεί το 2003, έκτοτε παρέμενε εκτός λειτουργίας, καθώς τα δύο κολυμβητήρια είχαν παραδοθεί χωρίς τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό. Η λύση δόθηκε μετά από συνεργασία του τοπικού δήμου με το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο δήμος Αγίου Δημητρίου σχεδίασε και δρομολόγησε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, συνέταξε μελέτη θέρμανσης και κλιματισμού και στη συνέχεια το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» του υπουργείου Εσωτερικών με 322.000 ευρώ.

Το σχολικό συγκρότημα του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, στον Άγιο Δημήτριο, ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία ΕΕΕΕΚ, όπου φοιτούν μαθητές με ειδικές ανάγκες. Μετά τα εγκαίνια του έργου, που τελέστηκαν στις 12 Απριλίου, το κολυμβητήριο είναι στη διάθεσή τους και έχουν επιτέλους τη θεραπευτική παρέμβαση που δικαιούνται.-

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider