Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση στην Κρήτη μετά το μπλακ άουτ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση στην Κρήτη μετά το μπλακ άουτ
Επανήλθε πλήρως η ηλεκτροδότηση στην Κρήτη, 5 λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Επανήλθε πλήρως η ηλεκτροδότηση στην Κρήτη, 5 λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Νωρίτερα το πρωί προκλήθηκε γενικό black out στο νησί μετά από έκρηξη και φωτιά που σημειώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι σε μετασχηματιστή στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα.

«Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα» τόνισε νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφερόμενος στην «άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής» που «απέτρεψε το ενδεχόμενο να έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς σε εργαζόμενους της ΔΕΗ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, αιτίου του black out ήταν ένα βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε αλλά χάρη στην άμεση κινητοποιήση του προσωπικού και τα συστήματα πυρόσβεσης του Σταθμού, «το φαινόμενο περιορίστηκε μόνο στον εν λόγω μετασχηματιστή και χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις στον εξοπλισμό παραγωγής του Σταθμού.

Με το ως άνω συμβάν, τέθηκε εκτός λειτουργίας ο ζωτικής σημασίας για το ηλεκτρικό σύστημα του νησιού ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, με αποτέλεσμα τη γενική διακοπή ρεύματος στην Κρήτη.

Με την άμεση κινητοποίηση όλου του τεχνικού προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ, δρομολογήθηκε η επανεκκίνηση των μονάδων παραγωγής και η αποκατάσταση ξεκίνησε στις 12:56 και η πλήρης επανηλεκτροδότηση του νησιού ολοκληρώθηκε στις 14:55».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider