H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κερδίζει τους επενδυτές 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κερδίζει τους επενδυτές 
H ομάδα μπορεί να είναι εκτός τροχιάς Τσάμπιονς Λιγκ και χωρίς προπονητή αλλά φαίνεται ότι εξακολουθεί να κερδίζει στο επενδυτικό παιχνίδι. 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να μετράει μια σκληρή ήττα από την Λίβερπουλ την περασμένη Κυριακή, να βρίσκεται εκτός της κορυφαίας τετράδας της φετινής Πρέμιερ Λιγκ και να μένει χωρίς προπονητή μετά από την απόλυση του Ζοζέ Μουρίνιο, αλλά φαίνεται ότι εξακολουθεί να κερδίζει στο επενδυτικό παιχνίδι.

Σε σημείωμα προς τους πελάτες οι αναλυτές της Jefferies συστήνουν την αγορά μετοχών της Manchester United Plc, λέγοντας ότι είναι στην καλύτερη θέση για να εκμεταλλευτεί τα τηλεοπτικά της δικαιώματα καθώς η αξία τους αυξάνεται λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που παρουσιάζεται για τις ζωντανές μεταδόσεις αγώνων ποδοσφαίρου.

Η ήττα της Μάντσεστερ την αφήνει με μόλις 26 βαθμούς σε 17 αγώνες. Πρόκειται για την χειρότερη πορεία της ομάδας από τη σεζόν του 1990-1991 σύμφωνα με την εταιρεία στατιστικών Opta. Όμως οι αναλυτές της Jefferies κοιτούν πέρα από τις πρόσφατες επιδόσεις της ομάδας και επικεντρώνονται στο «ασυναγώνιστο» κοινό της.

MANU

«Οι επιδόσεις της ομάδας μπορεί να μεταβάλλονται σεζόν τη σεζόν. Όμως η ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τις νίκες και της επιτυχίες της δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλον σύλλογο και αυτό έχει δημιουργήσει μια ομάδα με το μεγαλύτερο κοινό παγκοσμίως», αναφέρουν οι αναλυτές.

Την ίδια στιγμή η τράπεζα που είχε αναλάβει την εισαγωγή της ομάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2012 παραδέχεται ότι η αποτυχία πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ επηρεάζει, έστω και βραχυπρόθεσμα, τα έσοδα από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

MANU

Η Γιουνάιτεντ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην έκτη θέση της κατάταξης και 11 βαθμούς μακριά από την τέταρτη θέση που θα της εξασφαλίσει μια θέση στο κορυφαίο διασυλλογικό πρωτάθλημα της Ευρώπης για του χρόνου. Ο προπονητής της ομάδας Ζοζέ Μουρίνιο μετά την ήττα της Κυριακής δήλωσε ότι η κατάκτηση της τέταρτης θέσης στο πρωτάθλημα είναι ακόμη εφικτή. «Τώρα στοχεύουμε στην πέμπτη θέση και αργότερα μπορούμε να κοιτάμε για την τέταρτη», δήλωσε στο Sky Sports την ίδια στιγμή που η πέμπτη Άρσεναλ βρίσκεται οχτώ βαθμούς μπροστά.

Ο μόνος άλλος τρόπος που έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεεντ για να εξασφαλίσει μια θέση στη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς είναι να κερδίσει το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι το οποιό θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι καλείται να αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η τιμή της μετοχής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει υποχωρήσει κατά 12% φέτος έναντι πτώσης 3% που έχει καταγράψει ο δείκτης του Stoxx που παρακολουθεί τις εισηγμένες ομάδες ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider