Επιδρομή της Βρετανίας και των ΗΠΑ εναντίον των Χούθι στην Υεμένη

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επιδρομή της Βρετανίας και των ΗΠΑ εναντίον των Χούθι στην Υεμένη
Βρετανικά και αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε κοινή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

Βρετανικά και αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε κοινή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, ο βομβαρδισμός κτιρίων όπου «παράγονταν drones» νότια της Σανάα έγινε αφού έπεσε το σκοτάδι, για την αποτροπή του κινδύνου «για τους αμάχους». Τα αεροσκάφη τύπου Eurofighter Typhoon FGR4, τα οποία προχώρησαν σε ρίψεις βομβών «ακριβείας» Paveway IV, επέστρεψαν «με ασφάλεια».

Προχθές Δευτέρα, αμερικανικός βομβαρδισμός έπληξε κέντρο όπου κρατούνταν αφρικανοί μετανάστες στην επαρχία Σαάντα (βόρεια), σκοτώνοντας 68 ανθρώπους, σύμφωνα με τηλεοπτικό δίκτυο προσκείμενο στους Χούθι.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθες πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν «πάνω από 1.000 στόχους» στην Υεμένη από την 15η Μαρτίου, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας επιχείρησης εναντίον των Χούθι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πόσα χρήματα παίρνει η Εθνική Ελλάδας για το χάλκινο μετάλλιο στο EuroBasket 2025

Εκτέλεση προϋπολογισμού: Πρωτογενές πλεόνασμα 8,7 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο - Πάνω από τον στόχο τα φοροέσοδα

Πώς οι τράπεζες βάζουν την αποταμίευση στην «πρίζα»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider