Χόλιγουντ: Έληξε η απεργία των ηθοποιών μετά από 118 ημέρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χόλιγουντ: Έληξε η απεργία των ηθοποιών μετά από 118 ημέρες
Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων που καθήλωσαν τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ ανακοίνωσαν ότι επιστρέφουν στα στούντιο.

Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων που καθήλωσαν τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ ανακοίνωσαν ότι επιστρέφουν στα στούντιο.

Η νέα τριετής συμφωνία που θα υπογραφεί εντός των επόμενων ημερών θα πρέπει να εγκριθεί από τους ψήφους του ΔΣ του συνδικάτου των ηθοποιών, ωστόσο όπως ανακοινώθηκε η απεργία σταμάτα από σήμερα στις 12:01 π.μ ώρα Αμερικής.

Περισσότεροι από 60.000 μέλη του σωματείου SAG-AFTRA ξεκίνησαν να απεργούν στις 14 Ιουλίου, συμμετέχοντας σε εκείνη των σεναριογράφων που είχαν ξεκινήσει την δική τους δύο μήνες νωρίτερα, η πρώτη φορά που οι δύο κλάδοι προχώρησαν σε απεργία από το 1960.

Οι διαπραγματευτές του συνδικάτου επεδίωξαν να επιτύχουν μια μεγάλη αύξηση του ελάχιστου ποσοστού κατά το πρώτο έτος της σύμβασης και σημαντικές αυξήσεις στα «ανώτατα όρια» των εισφορών υγείας και συνταξιοδότησης που δεν έχουν αλλάξει από τη δεκαετία του 1980. Επίσης, η νέα συμφωνία θα αυξήσει τις πληρωμές για εκπομπές που μεταδίδονται στο διαδίκτυο ενώ θα θεσπίσει νέους κανόνες για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Διευθυντικά στελέχη από τις κορυφαίες εταιρείες ψυχαγωγίας όπως οι Disney, Netflix, Warner Bros Discovery και Comcast Universal συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις.

Η Ενωση Σεναριογράφων Αμερικής (Writers Guild of America) χαιρέτησαν την συμφωνία. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που τα μέλη του σωματείου SAG-AFTRA κέρδισαν μία συμφωνία που δημιουργεί νέους μηχανισμούς προστασίας για τους ηθοποιούς και τους δίνει ένα μεγαλύτερο μερίδιο από την τεράστια αξία που δημιουργούν» αναφέρει η WGA σε ανακοίνωσή της.

Αν και η απεργία των σεναριογράφων είχε άμεσο αντίκτυπο στο χώρο της ψυχαγωγίας, όπως για παράδειγμα την πολύμηνη αναβολή πολλών νυχτερινών talk shows και του Saturday Night Live, ο αντίκτυπος της απουσίας των ηθοποιών δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Αυτό ωστόσο αναμένεται να συμβεί σταδιακά, αφού θα υπάρξουν πολλές καθυστερήσεις στις ημερομηνίες προβολής των τηλεοπτικών σειρών της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελλάδα VS Κίνα: Ποια χώρα κερδίζει τη μάχη για την κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας

Οι ΗΠΑ έπληξαν με F-15 εγκατάσταση του Ιράν στη Συρία - 9 νεκροί

Στόλτενμπεργκ σε Ουγγαρία: Επικυρώστε την εισδοχή της Σουηδίας στο NATO «το ταχύτερο δυνατό»

gazzetta
gazzetta reader insider insider