Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ροδόπη, κάηκαν σπίτια στον Σώστη - Εκκενώνονται χωριά στην Καβάλα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ροδόπη, κάηκαν σπίτια στον Σώστη - Εκκενώνονται χωριά στην Καβάλα
Σε 5 ή 6 ανέρχονται τα σπίτια που κάηκαν στο χωριό Σώστης, ενώ εκκενώθηκαν έξι χωριά που απειλούνται. Εκκενώσεις οικισμών και στην Καβάλα.

Σε 5 ή 6 ανέρχονται τα σπίτια που κάηκαν στο χωριό Σώστης, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στην περιοχή υπάρχουν δύο πύρινα μέτωπα σε Μίσχο και Άνω Δροσίνη και ανέφερε ότι «η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει επεκταθεί στον ορεινό όγκο προς δυτικά».

Ήδη με μηνύματα 112, έχουν ειδοποιηθεί προς εκκένωση οι κάτοικοι έξι περιοχών και συγκεκριμένα στις περιοχές Μίσχος, Άνω Δροσίνη, Ληνό, Μέγα Πιστό, Σώστης και Πολύανθος, ενώ βρίσκονται επί ποδός «εθελοντές, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και η αυτοδιοίκηση», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαλικίδης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Άνω Δροσίνη επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 υδροφόρα οχήματα και σε αυτήν του Μίσχου οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα υδροφόρα οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη.

Εκκενώσεις οικισμών στην Καβάλα - Στο νοσοκομείο με εγκαύματα δύο πυροσβέστες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Διαλεκτό της Καβάλας, ενώ στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των οικισμών Δαμασκηνιά, Εκλεκτό, Αβραμυλιά να εκκενώσουν με κατεύθυνση νότια προς την Παλαιά Εθνική οδό.

Στις 4:48 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Νέο Ξεριά, Παλιό Ξεριά και Γέροντα στη Καβάλα, με το οποίο τους ζητείται να εκκενώσουν τις συγκεκριμένες περιοχές και να κατευθυνθούν προς τον κόμβο της Χρυσούπολης.

Νωρίτερα, τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες και ένα όχημα υπέστη ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους πυροσβέστες έχει υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και ο άλλος στα χέρια. Και οι δυο έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οι πολίτες στο Διαλεκτό έλαβαν μήνυμα από το 112 στα κινητά τους να κατευθυνθούν νότια προς την Παλιά Εθνική Οδό. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι υδροφόρα οχήματα και ένα αεροσκάφος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φωτιές: Μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια και Έβρο - Νεκρός κτηνοτρόφος στην Βοιωτία

Πυρκαγιές: Η ΕΕ κινητοποιεί εκ νέου αεροσκάφη και πυροσβέστες για την Ελλάδα

Έκτακτη διϋπουργική στην Πολιτική Προστασία για τις πυρκαγιές - Έρχονται ενισχύσεις από Ρουμανία και Κύπρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider