Μπορέλ: Σήμερα ή αύριο το 5ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπορέλ: Σήμερα ή αύριο το 5ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας
Η ΕΕ απέτυχε χθες να συμφωνήσει για τις προτεινόμενες κυρώσεις για την απαγόρευση του ρωσικού άνθρακα.

Η ΕΕ ενδέχεται να συμφωνήσει ένα πέμπτο πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, στο οποίο θα περιλαμβάνεται εμπάργκο στις εισαγωγές άνθρακα, ήδη από σήμερα ή αύριο, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

"Ίσως σήμερα το απόγευμα ή αύριο, το αργότερο", δήλωσε ο Μπορέλ στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Η δήλωση αυτή έρχεται, καθώς η ΕΕ απέτυχε χθες να συμφωνήσει για τις προτεινόμενες κυρώσεις για την απαγόρευση του ρωσικού άνθρακα.

Ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ είπε ότι το μπλοκ θα συζητήσει ενδεχόμενο εμπάργκο πετρελαίου σε βάρος της Ρωσίας τη Δευτέρα.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ επεσήμανε ότι προσκάλεσε τους ομολόγους της των χωρών του ΝΑΤΟ σε ένα άτυπο συνέδριο στο Βερολίνο τον Μάιο προκειμένου να συντονίσουν την απάντησή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για την απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού άνθρακα

Ρωσία: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ στις ρωσικές τράπεζες πλήττουν «τους απλούς πολίτες»

ΕΕ: Εμπάργκο εισαγωγής άνθρακα, μπλόκο σε ρωσικά πλοία και απαγόρευση συναλλαγών στη VTB - Το 5ο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider