Οι κυρώσεις της Δύσης αυξάνουν τις πωλήσεις αντικαταθλιπτικών και υπνωτικών χαπιών στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι κυρώσεις της Δύσης αυξάνουν τις πωλήσεις αντικαταθλιπτικών και υπνωτικών χαπιών στη Ρωσία
Οι Ρώσοι πολίτες αγόρασαν 270,5 εκατ. φαρμακευτικά προϊόντα από τα φαρμακεία αξίας 1,04 δισ. δολαρίων.

«Εκτόξευση« καταγράφουν οι πωλήσεις αντικαταθλιπτικών φαρμάκων και υπνωτικών χαπιών στη Ρωσία, όπως δείχνουν δεδομένα στη συμπλήρωση ενός μήνας από τη στρατιωτική εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Reuters, δεδομένα που συνέλεξε η εταιρεία αναλύσεων DSM Group και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Vedomosti δείχνουν ότι από τις 28 Φεβρουαρίου (4 μέρες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία) έως και τις 13 Μαρτίου οι Ρώσοι πολίτες αγόρασαν 270,5 εκατ. φαρμακευτικά προϊόντα από τα φαρμακεία, αξίας 98,6 δισ. ρουβλιών (1,04 δισ. δολάρια).

Συγκριτικά, για το σύνολο του Ιανουαρίου του 2022 αγοράστηκαν 288 εκατ. φαρμακευτικά προϊόντα από τα φαρμακεία της Ρωσίας, συνολικής αξίας 100 δισ. ρουβλιών .

Παρότι οι δημοσκοπήσεις στη Ρωσία δείχνουν ότι οι περισσότεροι πολίτες υποστηρίζουν την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία, οι αναφορές στα social media, διάφορες συνεντεύξεις με πολίτες και άλλα δεδομένα υποδηλώνουν το ότι οι Ρώσοι παρουσιάσουν αυξημένο άγχος λόγω της σοβαρότητας των κυρώσεων εις βάρος της χώρας τους από τη Δύση, σημειώνει το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Τόκιο θα επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις κατά της Μόσχας

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Καναδάς - Αύξηση των αμυντικών δαπανών

gazzetta
gazzetta reader insider insider