Βρετανία: Από Δευτέρα ξεκινούν τα ραντεβού για ενισχυτική δόση εμβολίου στους άνω των 40 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Από Δευτέρα ξεκινούν τα ραντεβού για ενισχυτική δόση εμβολίου στους άνω των 40 ετών
Θα μπορούν να λάβουν την ενισχυτική δόση με την προϋπόθεση πως έχουν περάσει 6 μήνες από τη λήψη της δεύτερης δόσης εμβολίου κατά της νόσου. 

Από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου ανοίγει πλατφόρμα προγραμματισμού των ραντεβού για την τρίτη δόση των εμβολίων κατά του κορονοϊού για τους πολίτες άνω των 40 ετών στη Βρετανία.

Σε ανακοίνωση του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας (NHS) αναφέρεται ότι οι άνω των 40 ετών θα μπορούν να προγραμματίσουν την τρίτη δόση και πως οι πολίτες ηλικίες 16-17 ετών θα μπορούν να προγραμματίσουν τη δεύτερη δόση εμβολίου.

Οι πολίτες της Βρετανίας άνω των 40 ετών θα μπορούν να λάβουν την ενισχυτική δόση με την προϋπόθεση πως έχουν περάσει 6 μήνες από τη λήψη της δεύτερης δόσης εμβολίου κατά της νόσου.

Τα παραπάνω έρχονται καθώς καταγράφεται ισχυρή αναζωπύρωση της πανδημίας στις χώρας της Ευρώπης, με τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας, Σαγίντ Τζαβίντ να καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν προκειμένου να «προστατέψουν τις οικογένειες τους, τους αγαπημένους τους και για να υποχωρήσει η πίεση που δέχεται το NHS από την πανδημία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Βρετανία κοντά στα 10 εκατ. συνολικά κρούσματα κορονοϊού

gazzetta
gazzetta reader insider insider