Lockdown και για τους εμβολιασμένους σε 2 κρατίδια της Αυστρίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lockdown και για τους εμβολιασμένους σε 2 κρατίδια της Αυστρίας
Τα κρατίδια του Σάλτσμπουργκ και της Άνω Αυστρίας επεκτείνουν τα περιοριστικά μέτρα και σε όσους έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Την επέκταση του lockdown λόγω της αυξημένης εξάπλωσης του κορονοϊού και στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε δύο κρατίδια της Αυστρίας.

Πρόκειται για τα κρατίδια του Σάλτσμπουργκ και της Άνω Αυστρίας, που επεκτείνουν τα περιοριστικά μέτρα και σε όσους έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου.

Αρνητικό ρεκόρ στις ημερήσιες λοιμώξεις

Οι αρχές στην Αυστρία ανακοίνωσαν αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων covid-19 για την Τετάρτη στα 15.145 κρούσματα, με τον ημερήσιο αριθμό νέων μολύνσεων να ξεπερνά για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας τις 15.000, την ώρα που οι πλέον πληγείσες επαρχίες αρχίζουν να σχεδιάζουν πλήρες lockdown και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να πράξει το ίδιο σε εθνικό επίπεδο.

Περίπου το 66% των Αυστριακών είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της covid-19, ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα στη δυτική Ευρώπη, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα είναι μεταξύ των υψηλότερων στην ήπειρο, με το ποσοστό επίπτωσης επτά ημερών να φτάνει τα 971 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυστρία: Αρνητικό ρεκόρ στις ημερήσιες λοιμώξεις - Στο «τραπέζι» το πλήρες lockdown

gazzetta
gazzetta reader insider insider