Ρουμανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας των ανεμβολίαστων τα Σαββατοκύριακα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρουμανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας των ανεμβολίαστων τα Σαββατοκύριακα
Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι θα υπόκεινται σε απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα.

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας ανακοίνωσε αργά χθες Πέμπτη νέα περιοριστικά μέτρα, περιλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, καθώς παρατηρείται άνοδος των κρουσμάτων της covid-19.

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρουμανία έφτασε τις 12.032 χθες Πέμπτη, καταγράφοντας νέο ρεκόρ, με τις μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλη της χώρα να γεμίζουν.

Η Ρουμανία έχει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων κατά της covid-19 στην ΕΕ.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι πλέον οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές τόσο στους εξωτερικούς όσο και τους εσωτερικούς χώρους στις περιοχές της χώρας όπου καταγράφονται περισσότερα από 6 κρούσματα covid-19 ανά 1.000 κατοίκους.

Τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και άλλοι εσωτερικοί χώροι θα λειτουργούν στο μισό της χωρητικότητάς τους, ενώ η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως ή έχουν ήδη αναρρώσει από covid-19.

Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι θα υπόκεινται σε απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά ανεξαρτήτως αριθμού κρουσμάτων στην κοινότητα, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που θα εντοπιστούν μολύνσεις covid-19 σε κάποιες τάξεις. Το προσωπικό των σχολείων και οι μαθητές υποβάλλονται εξάλλου τακτικά σε διαγνωστικά τεστ.

Μόλις το ένα τρίτο των ενηλίκων στη Ρουμανία έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της covid-19 λόγω δυσπιστίας προς τους θεσμούς και εκστρατειών παραπληροφόρησης για τα εμβόλια. Περίπου το 40% των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών έχει ανοσοποιηθεί.

Η χώρα άρχισε να προσφέρει τρίτη δόση εμβολίου κατά της covid-19 την Τρίτη, την οποία συνιστά για τους υγειονομικούς και τα άτομα υψηλού κινδύνου, αν και μπορεί να εμβολιαστεί και όποιος έκανε δεύτερη δόση περισσότερους από έξι μήνες νωρίτερα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider