Πέντε μήνες μετά το θάνατό του, τα θύματα του Μέιντοφ λαμβάνουν 568 εκατ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέντε μήνες μετά το θάνατό του, τα θύματα του Μέιντοφ λαμβάνουν 568 εκατ. δολάρια
Περίπου 31.000 επενδυτές παγκοσμίως θα λάβουν σύντομα πληρωμές που προέρχονται από κυβερνητικούς διακανονισμούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Τα θύματα της μαζικής απάτης του Μπέρνι Μέιντοφ πρόκειται να λάβουν τις πρώτες κρατικές απολαβές από τον θάνατό του πριν από πέντε μήνες, από ένα ταμείο που δημιουργήθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης πριν από χρόνια και ετοιμάζεται να στείλει 568 εκατ. δολάρια σε επιταγές αποζημίωσης.

Περίπου 31.000 επενδυτές παγκοσμίως θα λάβουν σύντομα πληρωμές που προέρχονται από κυβερνητικούς διακανονισμούς με μερικούς από τους παλαιότερους πελάτες του Μέιντοφ και την τράπεζά του, JPMorgan Chase & Co, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι οι εκταμιεύσεις αυτές θα αυξήσουν τις συνολικές πληρωμές σε πάνω από 3,7 δισ. δολάρια.

«Το γραφείο συνεχίζει να αναζητά δικαιοσύνη για τα θύματα του μεγαλύτερου σχεδίου Ponzi στην ιστορία», δήλωσε η εισαγγελέας των ΗΠΑ στο Μανχάταν, Όντρει Στράους.

Σημειώνεται πως το ταμείο του υπουργείου είναι ξεχωριστό από τη διαδικασία αποπληρωμής που εποπτεύεται από την διαχειρίστρια εταιρεία, Irving Picard, στο ομοσπονδιακό πτωχευτικό δικαστήριο στο Μανχάταν. Η δίκη της αγωγή έχει ανακτήσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 14,5 δισ. δολάρια, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ήδη επιστραφεί στα θύματα.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider