Βόρεια Κορέα: Δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βόρεια Κορέα: Δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς
Οι δοκιμές αυτές έρχονται μέσω της παρατεταμένης αντιπαράθεσης μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και της Ουάσινγκτον για αποπυρηνικοποίηση.

Σε επιτυχημένες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων τύπου Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς προχώρησε μέσα στο Σαββατοκύριακο η Βόρεια Κορέα, μετέδωσε το βορειοκορεάτικο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Οι δοκιμές αυτές έρχονται μέσω της παρατεταμένης αντιπαράθεσης μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και της Ουάσινγκτον για αποπυρηνικοποίηση.

Οι πύραυλοι διένυσαν απόσταση 1.500 χλμ. πριν πλήξουν τους στόχους τους και έπεσαν σε χωρικά ύδατα της χώρας κατά τη διάρκεια των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή, ανέφερε το KCNA.

Η ανάπτυξη των πυραύλων παρέχει «στρατηγική σημασία να έχουμε ένα ακόμη αποτελεσματικό μέσο αποτροπής για την πιο αξιόπιστη εγγύηση της ασφάλειας του κράτους μας και τον ισχυρό περιορισμό των στρατιωτικών ελιγμών των εχθρικών δυνάμεων», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

Το απομονωμένο ασιατικό κράτος κατηγορεί για χρόνια τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα για «εχθρική πολιτική» απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ. Οι συνομιλίες που αποσκοπούσαν στην κατάργηση των πυρηνικών και βαλλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας με αντάλλαγμα την ελάφρυνση των αμερικανικών κυρώσεων έχουν παγώσει από το 2019.

Πεντάγωνο: «Απειλή» για τους γείτονες

Η εκτόξευση πυραύλων συνιστά «απειλή» για τους γείτονές της, τόνισε χθες το Πεντάγωνο. «Αυτή η δραστηριότητα υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας και τις απειλές που θέτει στους γείτονές της και τη διεθνή κοινότητα», ανέφερε το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του.

Ιαπωνία: Η κυβέρνηση ανησυχεί

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας «ανησυχεί» για τις αναφορές ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων μακράς ακτίνας δράσης τύπου κρουζ, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κατσουνόμπο Κάτο. Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι η Ιαπωνία θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, προκειμένου να παρακολουθεί την κατάσταση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider