Γώγος για κορονοϊό: Οι ανεμβολίαστοι πλειοψηφία στις νοσηλείες των νοσοκομείων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γώγος για κορονοϊό: Οι ανεμβολίαστοι πλειοψηφία στις νοσηλείες των νοσοκομείων
Τα εμβόλια παίζουν κομβικό ρόλο για την προστασία της δημόσιας υγείας, ανέφερε ο  καθηγητής Παθολογίας. Υπογράμμισε ότι όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές του θα πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας.

Στην αύξηση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη νόσο, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε ο κ. Γώγος, το στέλεχος Δέλτα επικρατεί πλέον παντού, λόγω της υψηλής μεταδοτικότητάς της, ενώ υπάρχουν και ενδείξεις για πιο σοβαρή νόσηση σε ανεμβολίαστους πολίτες.

Ωστόσο, ο ίδιος συμπλήρωσε πως η πλειοψηφία των ασθενών στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι πολίτες.

Επίσης, έκανε λόγο για νόσο των νέων στην παρούσα φάση, ωστόσο παρατηρείται μία μετατόπιση προς μεγαλύτερες ηλικίες. Παράλληλα, τόνισε ότι εμφανίζεται και πίεση στο σύστημα υγείας.

Ο κ. Γώγος τόνισε πως τα εμβόλια παίζουν κομβικό ρόλο για την προστασία της δημόσιας υγείας, προσθέτοντας ότι υπάρχοντα εμβόλια είναι πολύ δραστικά και για το στέλεχος Δέλτα,

Επίσης, υπογράμμισε ότι όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές του θα πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας, λέγοντας πως χρήση των μέτρων προστασίας είναι αναγκαία για την μείωση της διασποράς του ιού.

Ακόμα, ο κ. Γώγος σημείωσε ότι «έχουμε μπει στο τέταρτο κύμα της πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα και είμαστε μακριά από τον έλεγχο της».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Στα 3.273 τα νέα κρούσματα - Στους 286 οι διασωληνωμένοι, 20 νεκροί

Γώγος: Σημαντικό το self test μετά την επιστροφή από τα «κόκκινα» νησιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider