Γώγος για κορονοϊό: Η μετάλλαξη Δέλτα αρχίζει να χτυπά τις μεγαλύτερες ηλικίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γώγος για κορονοϊό: Η μετάλλαξη Δέλτα αρχίζει να χτυπά τις μεγαλύτερες ηλικίες
Μιλώντας για τη μετάλλαξη Δέλτα, ο κ. Γώγος είπε ότι φαίνεται ότι σύντομα θα επικρατήσει πλήρως και θα φτάσει το 90%. 

Για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού και ειδικότερα για την ενίσχυση της μετάλλαξης Δέλτα της νόσου στη χώρα μας μίλησε ο Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος από την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Πέμπτη.

Όπως είπε ο ίδιος, ο ιός είναι εδώ καθώς η κρίση δεν έχει περάσει. Το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει αύξηση σημείωσε και επισήμανε ότι το σχετικό συμπέρασμα εξάγεται και από τον δείκτη θετικότητας ο οποίος προς το παρόν δεν έχει ξεπεράσει το 4%.

Μιλώντας για τη μετάλλαξη Δέλτα, ο κ. Γώγος είπε ότι φαίνεται ότι σύντομα θα επικρατήσει πλήρως και θα φτάσει το 90%. Η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί νόσο των νέων, αρχίζει όμως και μια μεταστροφή σε μεγαλύτερες ηλικίες, ιδιαίτερα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ενώ σε λίγο καιρό, ένα πιθανό πρόβλημα θα είναι και η παρουσία του ιού στους χώρους της εκπαίδευσης.

Ο ίδιος έκανε έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα υγιεινής και προστασίας και επανέλαβε την ανάγκη όλοι οι νέοι άνω των 12 ετών αλλά και οι ευάλωτοι πληθυσμοί να εμβολιαστούν.

Σημείωσε επίσης ότι η κάλυψη στις ΜΕΘ είναι στο 51% με την μεγαλύτερη δυσκολία να εντοπίζεται στην Κρήτη.

Όσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα, ο ίδιος τόνισε ότι εξακολουθούν να αποτελούν μικρό μέρος των συνολικών κρουσμάτων, προσθέτοντας ότι με βάση τα στοιχεία φαίνεται ότι το στοίχημα του τουρισμού κερδίζεται, ενώ εξέφρασε την ελπίδα αυτό να συνεχιστεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider