Ελλάδα
09-07-2021 | 08:40

Παγώνη: Μεγάλη και μη αναμενόμενη αύξηση κρουσμάτων – Να εμβολιαστούν πριν τις διακοπές οι νέοι

Newsroom
Μοιράσου το
Παγώνη: Μεγάλη και μη αναμενόμενη αύξηση κρουσμάτων – Να εμβολιαστούν πριν τις διακοπές οι νέοι
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Μεγάλη» και «μη αναμενόμενη» χαρακτήρισε την αύξηση των κρουσμάτων η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο MEGA, τονίζοντας ότι ακόμα και οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν πιθανότητα 10% να νοσήσουν.

«Ο κόσμος πρέπει να προσέχει παντού. Τα παιδιά που πήγαν στα πάρτι και βγήκαν θετικά, παρόλο που στις οικογένειές τους ήταν εμβολιασμένοι, οι περισσότεροι νόσησαν. Όχι με βαριά συμπτώματα, αλλά έκαναν πυρετό. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή» σημείωσε.

«Είναι άλλο να μην έχεις εμβολιαστεί και να κολλήσεις και να βρεθείς σε ΜΕΘ και άλλο να έχεις εμβολιαστεί, να νοσήσεις και να είσαι σπίτι σου με πυρετό ή απλά συμπτώματα. Νοσούν τελείως διαφορετικά εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι» συμπλήρωσε η κ. Παγώνη.

Επιπλέον, η γιατρός επισήμανε την ανάγκη να εμβολιαστούν οι νέοι πριν τις διακοπές. «Η μετάλλαξη Δέλτα αναφέρεται στους νέους ανθρώπους, ηλικίας 14-25. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Πρώτα να εμβολιαστούν οι νέοι και μετά να πάνε διακοπές».

Όσον αφορά στο τείχος ανοσίας, τόνισε ότι αυτό πρέπει να είναι πάνω από 80%.

«Το τείχος ανοσίας πρέπει να είναι 80% και πάνω. Γιατί έχουμε τις μεταλλάξεις. Γιατί η Δέλτα είναι 50-70% μεταδοτική. Όμως αν έχουμε μέχρι τα τέλη Αυγούστου το τείχος της ανοσίας στο 80% τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.